X

Μετανάστες εισέβαλλαν σε πλοίο κι απείλησαν να κάψουν τον καπετάνιο

Οι μετανάστες κατάφεραν να ξεφύγουν από τους λιμενικούς και να μπουν στο πλοίο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από το πλήρωμα κι ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό.

Ant1news

Ένα ακραίο επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Πάτρας, με πρωταγωνιστές επτά μετανάστες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του thebest.gr.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι επτά μετανάστες κρυβόντουσαν πίσω από σταθμευμένα φορτηγά στον χώρο του παλιού λιμανιού της Πάτρας και κατάφεραν να διαφύγουν της προσοχής των λιμενικών και να «τρυπώσουν» στο πλοίο της γραμμής για Ιταλία.

Γρήγορα όμως, έγιναν αντιληπτοί από μέλη του πληρώματος κι ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, μέσα στο πλοίο. Δυο από τους μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον καπετάνιο του καραβιού κι απείλησαν να τον κάψουν με ναυτική φωτοβολίδα που κρατούσε ο ένας από αυτούς, αν τους συλλάμβαναν.

Στο περιστατικό κλήθηκαν να επέμβουν άνδρες του λιμενικού και τελικά ο μετανάστης πείσθηκε να αφήσει την φωτοβολίδα και να παραδοθεί.

Αυτό είναι ακόμη ένα από τα περιστατικά που φέρνουν μέλη πληρωμάτων, αλλά ακόμη και οδηγούς φορτηγών οχημάτων, αντιμέτωπους με απελπισμένους και αποφασισμένους μετανάστες, που κάνουν τα πάντα για να φύγουν από την Πάτρα και να κατευθυνθούν προς την κεντρική Ευρώπη με πλοίο της γραμμής Πάτρα - Ιταλία.