X

Η 82χρονη που χτυπήθηκε από ανήλικους για να την ληστέψουν μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Η κ. Δήμητρα Χίου περιγράφει λεπτό προς λεπτό τον εφιάλτη που έζησε στο σπίτι της στις Αμύκλες Λακωνίας.

Ant1news

Του Σπύρου Λεβειδιώτη

Τον εφιάλτη που έζησε στο σπίτι της, όταν δέχθηκε βίαιη επίθεση από τρεις ανήλικους Ρομά, περιέγραψε στον ΑΝΤ1, η 82χρονη Δήμητρα Χίου από την Λακωνία. Τα παιδιά συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ στους γονείς τους επιβλήθηκε ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα.​

Τα τρία παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών δεν σεβάστηκαν τα 82 της χρόνια της. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας, την έσυραν. Την έριξαν κάτω για της πάρουν την τσάντα. Η κ. Δήμητρα περιγράφει στον ΑΝΤ1 τον εφιάλτη που έζησε στο σπίτι της στις Αμύκλες Λακωνίας.  

«Δεν μπορώ να το πιστέψω που βρήκα τη δύναμη, που σπάσανε τα δόντια μου, αιμορραγούσα, η μέση μου, τα γόνατά μου και ζω ακόμα παιδί μου. Να μην το ξαναπεράσει άλλη γυναίκα αυτό που έπαθα», λέει η 82χρονη.

Την άφησαν αιμόφυρτη…

Όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τρία παιδιά, δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε. Φορούσαν κουκούλες. Την περίμεναν να φτάσει στο σπίτι. Ήθελαν να της πάρουν την τσάντα. Με διάφορα τεχνάσματα το κατάφεραν. Το έβαλαν στα πόδια αδιαφορώντας που προκάλεσαν τέτοιο κακό σε μία ανυπεράσπιστη γιαγιά αφήνοντας την αιμόφυρτη.

«Εγώ δεν αντέχω αυτή τη ζωή. Ούτε φοβάμαι το θάνατο. Να πεθάνω φυσιολογικά η Παναγία να με πάρει όχι από 10,15 χρονών να με κάνουνε καλά και να μη με προστατεύει η πολιτεία», λέει η κ. Δήμητρα Χίου. 

 

Λίγες ώρες μετά αναγνώρισε τους δύο από τους τρεις δράστες στο αστυνομικό τμήμα. O ένας μάλιστα είχε το θράσος να της ζητήσει συγγνώμη.

«Στην αστυνομία ήρθανε, τα γνώρισα και μου ζήτησε ο ένας συγνώμη. Τι συγνώμη του λέω, τι συγνώμη ζητάς; Πρέπει να με σκοτώσεις από το σπίτι μου; Είναι στο δρόμο άνθρωποι και μου φυλάνε το χέρι και μου λένε την ευχή σου. Και αυτοί να με σκοτώνουνε; Πού έχουμε φτάσει;» περιγράφει στον ΑΝΤ1 η κ. Χίου.

«Την είχαν ξανακλέψει»

Ένας από τους δράστες πριν μερικούς μήνες είχε ξανακλέψει την κ. Δήμητρα έξω από έναν φούρνο. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τους τρεις δράστες, όλοι τους Ρομά. Αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι γονείς τους καταδικάστηκαν σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή. Ο συνεργός τους ηλικίας 13 ετών όπως και η μητέρα του δεν εντοπίστηκαν ενώ το αυτόφωρο έχει παρέλθει. Τα περιστατικά ληστειών στις Αμύκλες Λακωνίας αλλά και σε διπλανά χωριά είναι σχεδόν καθημερινά και οι κάτοικοι ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα.