X

Ο Τραμπ “παγώνει” την οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε πράξη την απειλή του κι “έκοψε” οικονομική βοήθεια ύψους 125 εκ. δολαρίων από το σχετικό κονδύλι. Ανεπίσημη διάψευση από αξιωματούχο του Stete Department.

Ant1news

Λίγες μέρες μετά την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να διακόψει την αμερικανική χρηματοδότηση προς τους Παλαιστίνιους, αν οι τελευταίοι αρνηθούν να διαπραγματευθούν με το Ισραήλ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περικοπή του ενός τρίτου από το σχετικό κονδύλι.

Συγκεκριμένα, πάγωσαν οικονομική βοήθεια ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), όπως μετέδωσαν χθες αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της ετήσιας αμερικανικής χρηματοδότησης στην UNRWA- προβλεπόταν να χορηγηθεί έως την 1η Ιανουαρίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Υπηρεσίας αυτής με μια δέσμευση για ένα ποσό που ανερχόταν στα 370 εκατομμύρια δολάρια το 2016, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UNRWA.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, διέψευσε την είδηση λέγοντας ότι «αυτή η ιστορία είναι πολύ παραπλανητική. Απλώς επειδή περίμεναν τα χρήματα την πρώτη του μηνός, και δεν τα είχαν εκείνη τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι υπήρξε αναστολή ή ακύρωση. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και έχουμε περιθώριο έως τα μέσα Ιανουαρίου για να λάβουμε την τελική απόφαση».