X

Κιάτο: μπουνιές στον Αγιασμό των υδάτων (βίντεο)

Σφαλιάρες, μπουνιές και βρισιές "αμαύρωσαν" την τελετή. Απρόοπτα με τα περιστέρια σε Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα. Εντυπωσιακές εικόνες από τη Νάξο.

Ant1news

Από διάφορα εκτροπα και ευτράπελα σημαδεύτηκε ο εορτασμός των Θεοφανίων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου κατά χιλιάδες οι πιστοί συμμετείχαν στην τελετή κατάδυσης του Σταυρού για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Χαμόγελα και ...σύγχυση "μοίρασε" στην Θεσσαλονίκη το περιστέρι που ελευθέρωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, το οποίο κατέληξε στην ...θάλασσα. Πολλοί νόμιζαν ότι είχε γίνει η ρίψη του Σταυρού και βούτηξαν στον Θερμαϊκό, παρά τις φωνές του πλήθους που τους ειδοποιούσε για την ...προσθαλάσσωση του περιστεριού, το οποίο διέσωσε ένας απο τους άνδρες που έπεσαν για τον Σταυρό. 

Ο κακός χαμός έγινε στο Κιάτο, όπου οι κολυμβητές πλακώθηκαν για τον Τίμιο Σταυρό. Ο ιερέας έριξε τον Σταυρό στο νερό και οι κολυμβητές βούτηξαν για να τον πιάσουν. Ένας απο αυτούς τον πήρε στα χέρια του, όμως ένας άλλος ...διεκδικητής έσπευσε να του αρπάξει τονμ Σταυρό απο τα χέρια...

 

Η κίνηση αυτή ...άναψε τα αίματα κι έγινε ... ο χαμός! Η μεταξύ τους σύρραξη γενικεύτηκε και άρχισαν οι μπουνιές και οι κλωτσιές. Τελικά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών και των λιμενικών, σύμφωνα με το Korinthostv.gr 

 



Απο τα "παράδοξα" της ημέρας και η ...επιλογή ενός εκ των περιστεριών στον Πειραιά να "ξαποστάσει" επί αρκετή ώρα επάνω στην κάμερα της ΕΡΤ, που κάλυπτε την Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων, στον Πειραιά.

 

Απελευθέρωσαν ...νεκρό περιστέρι στην Καλαμάτα

Απρόοπτο σημειώθηκε και στην Καλαμάτα, καθώς το περιστέρι που πέταξε ο Δήμαρχος της πόλης ήταν νεκρό. Ο Παναγιώτης Νίκας πέταξε το περιστέρι στον αέρα, όμως αυτό αντί για να πετάξει, έπεσε ψόφιο στο νερό… Οι κολυμβητές που είχαν βουτήξει για να πιάσουν τον Σταυρό αντελήφθησαν τις είχε συμβεί και μαζί με τον Σταυρό έβγαλαν έξω και το περιστέρι. Δεν ήταν λίγοι πάντως, εκείνοι που θεώρησαν καλή τύχη το νεκρό περιστέρι..

Ο Αγιασμός των Υδάτων στη Νάξο από… ψηλά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η γιορτή των Θεοφανίων σε όλη τη Νάξο και τις Κυκλάδες. Η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου και στη συνέχεια ακολουθώντας το Τυπικό και παρουσία του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων, στο μικρό λιμάνι της Νάξου. Μάλιστα, εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες που κατέγραψε από ψηλά ένα drone….

 

Με λαπρότητα τελέστηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων και στην Ρόδο:

"Μαζική" ήταν η συμμετοχή των νεαρών, που προσπάθησαν να πιάσουν τον Σταυρό στο Αμμοχώρι Φλώρινας: