X

Μεξικό: εορταστικό κέικ “μαμούθ” για χιλιάδες κόσμου (βίντεο)

Περίπου 250.000 κομμάτια βγήκαν από το τεράστιο κέικ. «Μωρά» αντί για φλουρί, βρίσκουν οι Μεξικανοί στα κομμάτια τους.

Ant1news

Χιλιάδες Μεξικανοί συγκεντρώθηκαν χθες για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά, που πέρασε και τη γιορτή των «Τριών Βασιλιάδων» που έρχεται.

Όπως επιτάσσει η παράδοση της χώρας, η τοπική κυβέρνηση της Πόλης του Μεξικού έφτιαξε το τεράστιο κέικ, σε ποσότητα τέτοια που να μπορέσουν να πάρουν όλοι από ένα κομμάτι.

Το κέικ είχε μήκος 1,440 μέτρα και ζύγιζε σχεδόν 9,5 κιλά. Σύμφωνα με αναφορές, μάλιστα, βγήκαν από αυτό περίπου 250.000 κομμάτια, που μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες στη γιορτή.

Η γιορτή των «Βασιλιάδων» στην πόλη του Μεξικό είναι για να τιμήσουν τους «Τρεις Μάγους», που επισκέφτηκαν το νεογέννητο Ιησού.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, στο «Κέικ του Βασιλιά» περιέχονται μικρές πλαστικές φιγούρες βρεφών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τον νεογέννητο Ιησού Χριστό.

Κι αν η δική μας παράδοση προβλέπει τύχη σε όποιον κερδίσει το φλουρί στη βασιλόπιτα, στο Μεξικό όποιος βρει το πλαστικό βρέφος στο κομμάτι του, είναι υπεύθυνος για την παροχή του παραδοσιακού μεξικανικού πιάτου «ταμάλες» για όλο τον Ιανουάριο.