X

Ψήλωσε 9 πόντους κατά την παραμονή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η αλλαγή της σωματοδομής ενός Ιάπωνα αστροναύτη. Από παιδί είχα να ψηλώσω τόσο ξαφνικά, αστειεύτηκε.

Ant1news

Ο Ιάπωνας αστροναύτης, Νορισίγκε Κανάι, αποκάλυψε πως… ψήλωσε εννέα πόντους στη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αστειευόμενος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο θα χωράει στο διαστημικό σκάφος που θα τον μεταφέρει πίσω στη Γη.

Ο Κανάι μοιράστηκε την είδηση με τους φίλους του στο twitter, επισημαίνοντας πως είχε να ψηλώσει τόσο ξαφνικά από όταν ήταν μικρό παιδί.

Η αύξηση του ύψους στις διαστημικές αποστολές δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Το ανθρώπινο σώμα αλλάζει σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και η σπονδυλική στήλη τεντώνεται. Ωστόσο, η αύξηση του ύψους των αστροναυτών δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 3-5 εκατοστά, που απέχει κατά πολύ από τους 9 πόντους που κέρδισε ο Ιάπωνας αστροναύτης.

Αυτή είναι η πρώτη αποστολή του 41χρονου Κανάι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Έφθασε εκεί τον περασμένο Δεκέμβριο και αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου πέντε μήνες… άγνωστο με τι ύψος.