X

Νέο σώμα “Ράμπο” κατά της φοροδιαφυγής

Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Πως ακριβώς θα δρουν οι ελεγκτές του νέου σώματος που θα συσταθεί.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Ελέγχους κατόπιν παραγγελίας των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος, θα διενεργεί ένα νέο σώμα «φοροράμπο» που στήνεται από την Κυβέρνηση.

H σχετική διάταξη προβλέπεται στο Πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή, με τα προαπαιτούμενα.

Το Ειδικό αυτό Ελεγκτικό Σώμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποτελεί νέα διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών και θα στελεχωθεί με δεκάδες φορολογικούς ελεγκτές, κυρίως, από το δυναμικό του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου.  

Οι έλεγχοι του Σώματος θα αποτελούν «πληροφοριακά δελτία» για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όταν ολοκληρώνεται ο έλεγχος, και έτσι η ΑΑΔΕ θα έχει και τον τελευταίο λόγο για τη συνέχιση του ελέγχου και τη βεβαίωση πρόσθετων φόρων και προστίμων.

Η σύσταση της διεύθυνσης γίνεται προκειμένου να αποσυμφορηθεί η ΑΑΔΕ από τις εισαγγελικές παραγγελίες φορολογικών ελέγχων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυνομοσχέδιο θα προβλέπεται:

1.η ενσωμάτωση διάταξης στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με την οποία θα διενεργούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και όταν επισπεύδων είναι φορολογική διοίκηση. 

2.οι τροποποιήσεις σε ειδικά φορολογικά κίνητρα που απολαμβάνουν επιχειρήσεις

3.η επανενεργοποίηση ΑΦΜ για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν εμπλακεί σε φοροδιαφυγή εφόσον καταβάλλουν σημαντικό ποσό εγγύησης.