X

Σοκαρισμένη η 15χρονη που έχασε μάνα και αδελφή στο τροχαίο της Κρήτης

Η άτυχη μικρή έμαθε για την διπλή απώλεια μόλις βγήκε από την εντατική…

Ant1news

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε η 15χρονη μόλις βγήκε από την εντατική ήταν να δει τη μητέρα της. Η ομάδα των παιδοψυχολόγων. που την παρακολουθεί, γνώριζε πως είχε έρθει η στιγμή η Χριστίνα να μάθει την τρομακτική αλήθεια.

Το παιδί, έχοντας στο πλάι του τις δυο γιαγιάδες του, ενημερώθηκε από τους επιστήμονες πως η μητέρα και η αδερφή της έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στην Αγία Πελαγία του Ηρακλείου Κρήτης την περασμένη Τετάρτη.

«Από τη πρώτη στιγμή υπήρχε ομάδα υποστήριξης από παιδοψυχίατρο και παιδοψυχολόγο. Προσπαθεί να συνειδητοποιήσει μια νέα κατάσταση, σαν παιδί είναι μια δύσκολη κατάσταση. Οι υπηρεσίες και το νοσοκομείο κάνει ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων», δήλωσε ο  διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιάννης Τασσόπουλος.

Ο Χρήστος και η Μαίρη, 23 και 22 ετών αντίστοιχα, πέρασαν τις γιορτές μαζί με τις οικογένειές τους στη Κρήτη έχοντας μόλις αρραβωνιαστεί. Μια εκδρομή τους κόστισε τη ζωή, όπως και της μητέρας της 15χρονης, η οποία βγήκε από τα συντρίμμια σοβαρά τραυματισμένη.

Ο κ. Τασσόπουλος χαρακτήρισε «σταθερά βελτιούμενη» την κατάστασή της, και πρόσθεσε πως «έχει φύγει από τη μονάδα παίδων, αναμένετε τις επόμενες ημέρες να δούμε αν θα γίνουν άλλες επεμβάσεις». 

Ο πατέρας του κοριτσιού παραμένει στην εντατική σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.