X

Χωρίς δάσκαλο τάξη του Δημοτικού εδώ και ενάμιση μήνα (φωτο)

Το σχολείο κατέλαβαν οι γονείς των μαθητών που είναι χωρίς δάσκαλο εδώ και ενάμιση μήνα.

Ant1news

Χωρίς δάσκαλο είναι εδώ και σχεδόν ενάμιση μήνα οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού Σχολείο Χαβαρίου, του δήμου Ήλιδας.

Η κατάσταση έφερε τους γονείς στο μη περαιτέρω, γι αυτό και προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, απαιτώντας να βρεθεί λύση.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η δασκάλα που επρόκειτο να διδάξει την Γ’ Τάξη δέχτηκε άλλη θέση που βρήκε, ήδη από την αρχή της χρονιάς και η δασκάλα που διορίστηκε στη θέση της, από τα τέλη Νοεμβρίου, παίρνει συνεχώς άδειες λόγω εγκυμοσύνης.

Οι μαθητές της συγκεκριμένης τάξης, έτσι, κάνουν μόνο λίγες ώρες Γλώσσα και Μαθηματικά, με τη διευθύντρια του σχολείου, και τις υπόλοιπες διδακτικές ώρες περιφέρονται από τάξη σε τάξη και στο προαύλιο.

Οι γονείς έχουν εκφράσει το αίτημά τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, από τις αρχές Δεκεμβρίου, έχοντας λάβει διαβεβαίωση ότι στις 8 Ιανουαρίου θα έχει διοριστεί νέα δασκάλα. Όμως η νέα δασκάλα δεν εμφανίστηκε και αντί αυτής εμφανίστηκε ένας δάσκαλος που ενημέρωσε ότι θα παραμείνει στο σχολείο για δύο μέρες μέχρις ότου τοποθετηθεί κάποιος άλλος εκπαιδευτικός.

 

Μετά και από την τελευταία εξέλιξη, οι γονείς προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου.

Η εφημερίδα «Πατρίς», που δημοσιεύει το θέμα, επικοινώνησε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος επιβεβαίωσε πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει τοποθετηθεί δάσκαλος για την Γ’ Τάξη, καθώς το Υπουργείο καθυστέρησε και η διαδικασία του διορισμού έχει οριστεί για σήμερα.