X

Δεν θα γίνει μάθημα στο σχολείο στα Άνω Λιόσια που έπεσαν οι πυροβολισμοί (βίντεο)

Αναβρασμός στα Άνω Λιόσια μετά τους πυροβολισμούς έξω από το 3ο Γυμνάσιο. Γονείς και μαθητές πραγματοποιούν διαμαρτυρία

Ant1news

Σε αναβρασμό βρίσκεται η τοπική κοινωνία στα Άνω Λιόσια μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το 3ο Γυμνάσιο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα δεν θα γίνει μάθημα, με τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να πραγματοποιούν σειρά διαμαρτυριών με πρώτο σταθμό το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στην συνέχεια θα μεταβούν στο Δημαρχείο και τέλος θα πάνε στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως έγινε γνωστό χθες έπεσαν πυροβολισμοί έξω από το σχολείο μεταξύ τσιγγάνων κατοίκων της περιοχής, ύστερα από συμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου σε μια προσπάθεια να προφυλάξουν τα παιδιά, τα κράτησαν στις τάξεις και δεν τα άφησαν να βγουν έξω από το κτήριο, ενώ όταν ήρθε η ώρα να φύγουν, το καθένα τηλεφωνούσε στους γονείς του, προκειμένου να έρθουν να τα πάρουν. Επίσης, περιμετρικά του σχολείου υπήρχαν δεκάδες τσιγγάνοι που φώναζαν.

Στην περιοχή έφτασε περιπολικό αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες οι αστυνομικοί συνέστησαν τους καθηγητές να μην πανικοβάλλονται, λέγοντας ότι τα παιδιά δε βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας.

Τελικά, τα παιδιά αποχώρησαν από το 3ο γυμνάσιο κατά ομάδες με γονείς, συγγενείς και φίλους ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι υπήρχαν ακόμα μαθητές μέσα στο σχολείο που δεν είχαν φύγει, όπως επίσης και όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με το διευθυντή.

Μιλώντας, το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» γονείς μαθητών του 3ου Γυμνασίου εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους με αφορμή το περιστατικό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί παιδί από αδέσποτη σφαίρα».