X

Με παρέμβαση ΣΕΠΕ ακυρώθηκαν οι απολύσεις των εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων

Οι έλεγχοι στην εταιρεία αποκάλυψαν πλήθος παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας και της επιβλήθηκαν αυστηρά πρόστιμα.

Ant1news

Μετά την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, δόθηκε λύση στο ζήτημα που ανέκυψε με τις απολύσεις των εργαζομένων σε ταχυφαγείο της Λάρισας, επειδή αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο των Χριστουγέννων.

Η επιχείρηση προχώρησε στην επαναπρόσληψη των δυο εργαζομένων που απολύθηκαν και βέβαια στην ματαίωση των απολύσεων που είχε δρομολογήσει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους που επίσης αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Το ΣΕΠΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι η καταγγελία των εργοδοτικών αυθαιρεσιών στο ΣΕΠΕ φέρνει αποτελέσματα και προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΣΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους που έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικές και εκβιαστικές συμπεριφορές να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία επώνυμα ή ανώνυμα στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.