X

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους ψαράδες στη Μικρή Βόλβη

Τα ίχνη τους χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής και στο σημείο βρέθηκε μόνο η βάρκα τους. Η ανησυχία για την τύχη τους είναι μεγάλη...

Ant1news

Συνεχίζεται σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, η επιχείριση εντοπισμού των δύο ανδρών που αγνοούνται από χθες το μεσημέρι στη Μικρή Βόλβη Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, ανιψιό και θείο, ηλικίας 40 και 70 ετών αντίστοιχα, η λέμβος των οποίων βρέθηκε λίγες ώρες μετά τη δήλωση εξαφάνισής τους από τους συγγενείς τους.

Η βάρκα βρέθηκε στο βυθό της λίμνης μαζί με τα δίχτυα, σε βάθος 12 μέτρων, όπως δήλωσε στο Πρακτορείο Fm, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έδρα την Θεσσαλονίκη, Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

Ο ίδιος είπε ότι η βάρκα είναι αντεστραμμένη στον πυθμένα σε βάθος 12 μέτρων και με τη συνδρομή ψαράδων θα γίνει σήμερα προσπάθεια ανέλκυσης των διχτών και πρόσθεσε ότι ο βυθός είναι μαλακός και το έργο είναι δύσκολο.

Στο σημείο επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες και τέσσερις δύτες με τρία οχήματα, μία διασωστική λέμβο, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρού και τη 2η Ε.Μ.Α.Κ.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και ομάδα του στρατού, η ταξιαρχία της Ρεντίνας με δικά της σκάφη. Οι παράκτιες περιπολίες συνεχίζονται αλλά είναι δύσκολες καθώς στην περιοχή υπάρχουν έλη.