X

Μητσοτάκης: έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας

Ο Ζουράρις είναι ο καθρέφτης της Κυβέρνησης σας. Ψηφίζετε ότι σας ζητούν οι δανειστές για να μη χάσετε την καρέκλα, είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικαλούμενος τις δηλώσεις Βίζερ αλλά και εκείνες του Πάνου Σκουρλέτη, ανέφερε «πως δεν υπάρχει καθαρή έξοδος» από το καθεστώς μνημονίων.

«Η αλήθεια είναι ότι έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για τουλάχιστον μία πενταετία», ανέφερε και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ασόβαρη και τυχοδιωκτική που έχει μόνον έναν δρόμο μπροστά της, αυτόν της παραίτησης.

«Αν είστε ακόμη στην εξουσία το καλοκαίρι του 2018, κάτι που είναι αυτοσκοπός για εσάς, είναι προφανές ότι θα αναλάβετε και νέες βαριές υποχρεώσεις με άλλοθι μία ελάφρυνση του χρέους… Όσο περισσότερο μείνετε στην εξουσία, τόσα περισσότερα θα σας ζητούν, και όσα σωστά σας ζητούν δεν τα πιστεύετε, και δεν τα θέλετε όπως τις ιδιωτικοποιήσεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι «η ζωή μας έγινε ευκολότερη με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο» και απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε αν οι βουλευτές του έχουν ίχνος ντροπής όταν ακούν να λένε ότι είναι η ευκολότερη κυβέρνηση των δανειστών.

«Λέτε ότι διαφωνείτε με όσα σας ζητούν, αλλά τα ψηφίζετε όλα για να μη χάσετε την καρέκλα, δεν διαπραγματεύεστε τίποτε απολύτως και κάνατε γνωστή τη λέξη κωλοτούμπα», είπε.

Επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση για όσα λέει για την προστασία της α’ κατοικίας, αλλά και για το ζήτημα των οικογενειακών επιδομάτων. «Περικόπτετε τα επιδόματα για τρίτεκνους και πολύτεκνους. Είναι λιγότεροι και για εσάς δεν μετράνε. Ανήκουν στη μεσαία τάξη, που έχετε στοχοποιήσει ανελέητα...», ανέφερε και παραφράζοντας το σλόγκαν «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», είπε: «Ήταν άδικο και το κάνατε εσείς πράξη».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για κυβέρνηση «οπερέτα» στο Σκοπιανό. «Είστε κυβέρνηση οπερέτα που άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος, άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ, έχετε επιλέξει τη μυστική διπλωματία που ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας», σημείωσε και καταθέτοντας τη θέση της ΝΔ είπε ότι η χώρα έχει εθνική γραμμή, αυτή που χαράχθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή.

«Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι να υπερασπιστεί το κεκτημένο αυτό. Δεν μπορεί να γίνει δεκτή οποιαδήποτε αποσπασματική λύση», είπε και αναφέρθηκε σε επιστολή που είχαν συνυπογράψει παλαιότερα οι κ.κ. Τσακαλώτος και Γαβρόγλου, αναφέροντας τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.

Σχολίασε ακόμη και τις δηλώσεις Ζουράρι, λέγοντας ότι αποτελεί τον καθρέφτη της κυβέρνησης, «έπρεπε ο ανεκδιήγητος Ζουράρις -δεν έχω αντιληφθεί αν έχει παραιτηθεί ακόμα- να χυδαιολογήσει κατά ποδοσφαιρικών ομάδων για να παραιτηθεί. Όταν έλεγε ότι δεν πειράζει να χαθούν μερικά νησιά, ή έλεγε για τους μαθητές (σ.σ μπορντέλα) δεν υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Ζουράρις, αλλά αυτός που τον διόρισε και τον ανέχθηκε. Ο Ζουράρις είναι ο καθρέφτης της κυβέρνησης, που είναι επικίνδυνη, ασόβαρη και τυχοδιωκτική. Αν είχατε σοβαρότητα, θα ακολουθούσατε τον έντιμο δρόμο της παραίτησης», τόνισε.