X

Λέκκας στον ΑΝΤ1: δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από το σεισμό (βίντεο)

Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Δεν μπορούμε ακόμα να πούμε ότι τα 4,4 ήταν ο κύριος σεισμός, δήλωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού.

Ant1news

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία», καθώς «δε διαφαίνεται κάποια αρνητική εξέλιξη», μετά το σεισμό 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ με επίκεντρο τη Σταμάτα, τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο Ευθύμης Λέκκας, η χθεσινή δόνηση, αλλά και άλλες μικρότερες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές της χώρας, αποτελεί «συνέχεια της δραστηριότητας της περασμένης εβδομάδας», ενώ «όλοι οι σεισμοί είναι στο ίδιο περίπου μέγεθος».

Σχετικά με τη χθεσινοβραδινή δόνηση που έγινε ιδιαιτέρως αισθητή σε ολόκληρη την Αττική, ο Ε.Λέκκας εξήγησε ότι πρόκειται για «δραστηριότητα που προέρχεται από την Πεντέλη και δεν έχει να δώσει μεγαλύτερους σεισμούς».

«Το 4,4 είναι ό,τι μεγαλύτερο μπορεί να δώσει αυτό το ρήγμα», καθησύχασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, εξηγώντας επιπλέον ότι, «η σεισμική δραστηριότητα δεν μεταναστεύει σε άλλη περιοχή».

Τέλος, όπως είπε ο καθηγητής, «θα πρέπει να περάσει ένα 48ώρο για να πούμε ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός», ενώ προειδοποίησε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, «είναι φυσικό να νιώσουμε κάποια δραστηριότητα».

Γ.Παπαδόπουλος: η συγκεκριμένη περιοχή δε δίνει μεγαλύτερους σεισμούς

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γιώργος Παπαδόπουλος, από την πλευρά του, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα για το χθεσινοβραδινό σεισμό και συγκεκριμένα για το βουητό που προηγήθηκε, εξήγησε ότι «το βουητό μόνο φοβίζει, δεν είναι επικίνδυνο».

Και ο ίδιος με τη σειρά του διαβεβαίωσε πως «η συγκεκριμένη περιοχή δε δίνει μεγαλύτερους σεισμούς», χαρακτηρίζοντας «φυσιολογικό για την Ελλάδα το μέγεθος των 4,4 Ρίχτερ».

Σημείωσε, ωστόσο ότι, «δεν μπορούμε να πούμε ακόμα ότι τα 4,4 ρίχτερ θα είναι ο μεγαλύτερος σεισμός».

Τέλος, αναφορικά με τις διαφορές που σημειώνονται στην εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού, που συχνά ποικίλουν από την αρχική, «το πρώτο μέγεθος που βγαίνει έχει πάντα σφάλμα».

Χουλιάρας: Ψυχραιμία!

Ψυχραιμία στους κατοίκους συνέστησε και ο σεισμολόγος Γιώργος Χουλιάρας, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα. «Το επίκεντρο ήταν εκεί ακριβώς που είχαμε το σμήνος της περασμένης εβδομάδας», είπε ο ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών.