X

Απομακρύνονται τα εκρηκτικά του “Andromeda” από το λιμάνι του Ηρακλείου (φωτο)

Πολύωρη αναμένεται η διαδικασία εκφόρτωσης των 410 τόνων εκρηκτικών. Στην επιχείρηση μετέχουν και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ant1news

Σε συνεργασία με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε στο λιμάνι του Ηρακλείου η επιχείρηση εκφόρτωσης των 410 τόνων εκρηκτικών στο πλοίο μεταφοράς φορτίων «Καπετάν Χρήστος».

Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλοίο «Andromeda» στα ανοιχτά της Κρήτης και είχαν προορισμό πιθανότατα τη Λιβύη. 

Η διαδικασία εκφόρτωσης του φορτίου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 12 ώρες, ενώ το πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσεγγίσει το λιμάνι της Καβάλας. Στη συνέχεια, τα εκρηκτικά θα μεταφερθούν σε αποθήκη του στρατού ξηράς.​

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι οκτώ αλλοδαποί, που αποτελούσαν το πλήρωμα του «Andromeda», μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Πειραιά.

Παράλληλα, στο λιμεναρχείο Πειραιά παρουσιάστηκε το απόγευμα ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου «Ανδρομέδα» που μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικών και σύμφωνα με το λιμενικό είχε προορισμό τη Λιβύη κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Ο αρχιπλοίαρχος αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί στο ανακριτή και τον εισαγγελέα.