X

To “Οικόπεδο 12” σε α΄ προβολή στον ΑΝΤ1

Η πολιτική, αλληγορική κωμωδία, στην οποία πρωταγωνιστούν εκλεκτοί ηθοποιοί προβάλλεται αυτό το Σάββατο.

Ant1news

Ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 21.00, σε α’ τηλεοπτική προβολή, την ταινία «Οικόπεδο 12», μία «πολιτική, αλληγορική κωμωδία με μπόλικο σουρεαλισμό, κοινωνική σάτιρα και μαγικό ρεαλισμό», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας, Κυριάκος Τοφαρίδης. 

Στο στόχαστρο, οι περιπέτειες μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, η οποία, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκάζεται να συμβιώσει στο μικρό σπίτι του «πάτερ φαμίλια», που έχει αποσυρθεί στην ερημιά… Ξαφνικά, το μέρος γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων. 

Το «Οικόπεδο 12» είναι μια άδεια γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ και μια κωμωδία εμπνευσμένη από την ιστορία της Μεγαλονήσου, στην οποία αγγλικοί δορυφόροι ανακαλύπτουν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή των Παλιών Μεταλλείων της Κύπρου. Η περιοχή ανήκει στον συνταξιούχο πλέον Κωσταντά Ριζίτη, ο οποίος ζει εκεί με την γυναίκα του. Το ξέσπασμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης οδηγεί σε χρεοκοπία τους δύο γιους του Ριζίτη, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν με τις οικογένειές τους στο πατρικό σπίτι. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν η Κυπριακή κυβέρνηση προτείνει στον Κωσταντά να της παραχωρήσει το σπίτι. Εκείνος αρνείται πεισματικά, ενώ στο μεταξύ ο κληρονόμος του παλιού Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της περιοχής, μαζί με δύο Άγγλους πράκτορες κατασκηνώνουν στην αυλή. Το σπίτι βρίσκεται σε κατάσταση «εσωτερικής» και «εξωτερικής» πολιορκίας. 

 

Η ταινία γυρίστηκε σε συμπαραγωγή με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση κινηματογραφικών ταινιών και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 11o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες της Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτέλεσε μεγάλη τιμή για τον κυπριακό κινηματογράφο, καθώς η ταινία ήταν υποψήφια ανάμεσα σε εκατοντάδες ευρωπαϊκές, στα 26α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, τα οποία θεωρούνται τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Όσκαρ.

Ο ΑΝΤ1, με το «Οικόπεδο 12» παρουσιάζει στους τηλεθεατές του, μία ακόμη τηλεοπτική πρόταση με σύγχρονη οπτική, ρεαλισμό και χιούμορ καθώς και ένα ταλαντούχο καστ, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Κώστα Δημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχάλη Μαρίνο και Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 21.00, συντονιζόμαστε στον ΑΝΤ1!