X

Μεγάλου: στόχος μας να εξαλείψουμε πλήρως τον ELA το 2018

Η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να επεκταθεί πιστωτικά κατά 1% μέσα στο 2018, ενώ υπερέβη τον στόχο της για μείωση των «κόκκινων δανείων» για το 2017.

Ant1news

Πιστωτική επέκταση 1% προβλέπεται για την τράπεζα Πειραιώς το 2018, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Τα νέα δάνεια θα κατευθυνθούν κυρίως σε επιχειρήσεις και μικρομεσαίους, ενώ η φετινή χρονιά θα είναι η πρώτη με πιστωτική επέκταση μετά το ξεκίνημα της κρίσης.

Επικαλούμενο ενημέρωση της τράπεζας που έλαβε το πρακτορείο, αναφέρει ότι,  η τράπεζα Πειραιώς οδεύει προς δείκτη δανείων/καταθέσεων στο 100%, ενώ στα τέλη του 2017 τα κόκκινα δάνεια (NPL) ήταν κάτω των 20 δις ευρώ, έναντι στόχου για 20,1 δις ευρώ.

«Έχουμε πετύχει σημαντική μείωση της χρηματοδότησης από το ευρωσύστημα. Αυτό συμβαδίζει με τις προσδοκίες μιας και είμαστε καλά τοποθετημένοι ώστε να εξαλείψουμε πλήρως τον ELA το 2018», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

«Η ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, η σταδιακή άρση των capital controls και η περαιτέρω πρόσβαση στις χρηματαγορές θα είναι οι βασικοί μακροοικονομικοί οδηγοί για το 2018», συμπληρώνει.