X

Ακυβέρνητο πλοίο στα ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά

Ακυβέρνητο πλέει επιβατικό πλοίο στα ανοιχτά του Πειραιά, καθώς παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου.

Ant1news

Ακυβέρνητο πλέει στα ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά το παροπλισμένο επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οπότε και παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Το πλοίο βρίσκεται περίπου 4 ναυτικά μίλια νότια νοτιοδυτικά του λιμανιού και στο σημείο βρίσκoνται ήδη τρία ρυμουλκά.

Το καράβι βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά και δεν υπάρχει κανένας επιβαίνοντας εντός αυτού, καθώς έχει αποσυρθεί από το 2013.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. 

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν εντός της ημέρας, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 30 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους της Αττικής και πάνω από είκοσι από τη Στερεά Ελλάδα και το Άργος.