X

Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη τη χώρα (βίντεο)

Πτώσεις δέντρων ακόμα και στην Αλεξάνδρας. Πλοίο παρασύρθηκε από τους ανέμους. Μέχρι 10 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο...

Ant1news

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα και κυρίως οι άνεμοι που κατά τόπους πλέον θυελλώδεις.

Δέντρα έπεσαν σε πολλές περιοχές, με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις και τους ανθρώπους να βλέπουν καταπλακωμένα αυτοκίνητα και στέγες και πινακίδες να «πετούν» από τον αέρα.

Ωστόσο, ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αν και τα προβλήματα σε αρκετά λιμάνια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, παραμένουν.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά για την Κρήτη, ενώ για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Γλύφα-Αγιόκαμπος, Βόλος-Σποράδες και Καβάλα-Πρίνος. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Καβάλα-Θάσος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Τα ξημερώματα παρασύρθηκε από τις ισχυρούς ανέμους το παροπλισμένο από το 2013 πλοίο «Παναγιά Αγιάσου», το οποίο βρίσκεται στα ανοιχτά του Πειραιά, με τρία ρυμουλκά να το συγκρατούν, περιμένοντας να κοπάσει ο αέρας, ώστε να το πάνε πίσω στο λιμάνι, όπου ήταν δεμένο, ευτυχώς χωρίς επιβαίνοντες.

 

Λόγω ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι σε ακόμα δύο επιβατηγά οχηματαγωγά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη» που βρίσκονται παροπλισμένα στο λιμάνι της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα τα δύο πλοία να παρασυρθούν σε κοντινή απόσταση από το σημείο πρόσδεσης και να συγκρατούνται αυτή τη στιγμή μόνο από τις άγκυρές τους.

 

Το «Διονύσιος Σολωμός» δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Σίφνου χθες το βράδυ, αποβιβάζοντας με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, δεν έγινε όμως το ίδιο και με το «Νήσος Χίος», με 50 επιβαίνοντες, το οποίο αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία, αφού οι άνεμοι στη Λήμνο έφταναν τα 10 μποφόρ.

 

Το πλοίο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Λαύριο – Άι Στράτης- Μύρινα – Καβάλα αναγκάστηκε να μπει για ασφάλεια στον κόλπου του Μούδρου, στη Λήμνο, όπου παρέμεινε για τρεις ώρες, μέχρις ότου κοπάσουν οι άνεμοι και καταφέρει να δέσει στη Μύρινα. Προηγουμένως δεν είχε καταφέρει να δέσει στο λιμάνι του Άη Στράτη.

 

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη και δεν έγινε εφικτό να δέσει το «Ανδρομέδα» που μετέφερε από την Κρήτη 410 τόνους εκρηκτικά.

Συνεχείς πτώσεις δέντρων ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Πεύκο έπεσε από τον άνεμο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο Πεδίον του Άρεως, χωρίς όμως να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.  

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όταν από τους ισχυρούς ανέμους ένα μεγάλο δένδρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

 

 

 

Προβλήματα απο τους ανέμους έχουν προκληθεί και στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Πάτρα, όπου τραυματίστηκε μία γυναίκα και στον Πύργο, όπου πάνελ θερμοσίφωνα έφυγε από τον αέρα.

Δέντρα έχουν πέσει ή ξεριζωθεί και στην Κρήτη και ειδικότερα στη λεωφόρο Σούδας στα Χανιά, όπου εκτός του ότι αποκλείστηκε η κίνηση των οχημάτων, κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρξει και διακοπή ρεύματος.

 

 

 

 

Ανάλογα ήταν τα προβλήματα και στη Λαμία, όπου οι πτώσεις δέντρων προκάλεσαν προβλήματα ακόμα και στο σταθμό του ΟΣΕ στο Λιανοκλάδι, λόγω της διακοπής ρεύματος, ενώ ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την Υπάτη έριξε δέντρα, πινακίδες και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του.

 

 

Και στο Ναύπλιο έπεσαν πολλά δέντρα και μάλιστα παλιά και μεγάλα πεύκα, καταπλακώνοντας αυτοκίνητα.

Στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κοζάνη τη νύχτα σημειώθηκε χιονοθύελλα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει προβλήματα. 

Φωτογραφίες, βίντεο: lamiareport.grargolikeseidhseis.gr, flashnews.gr, limnosfm100.gr, arxipelagos.gr, onlarissa.gr