X

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Πάτρα (βίντεο)

Και το καρναβάλι αρχίζει… Το γλέντι θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Ant1news

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς συντονίστηκε η Πάτρα το Σάββατο με την πομπή του μουσικού άρματος και του τελάλη, που με τον γνωστό περιπαιχτικό του τρόπο και με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο κατέληξε στο Δημαρχείο Πατρών για την πανηγυρική παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων.

Η παράδοση έγινε σε κλίμα γενικής ευθυμίας και ευχών, όπως προστάζει το έθιμο. Μέλη της Δημοτικής Μουσικής παιάνισαν γνωστά αποκριάτικα τραγούδια και σκοπούς.

Η παραδοσιακή γλυκιά πινελιά της σοκολάτας συνόδευσε την παράδοση του λαβάρου μέσω σοκολατορίψεων από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες».

 

 

Ήταν η πρώτη πράξη της φετινής καρναβαλικής περιόδου και ταυτόχρονα η κατάλληλη προθέρμανση  για τη βραδινή τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι τη λήξη της καρναβαλικής περιόδου, η οποία θα κορυφωθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου επιφυλάσσοντας τα καλύτερα στον ένα μήνα πλην δυο μέρες και νύχτες, που θα ακολουθήσει.