X

Επεισόδια και χημικά στην πλατεία Ναβαρίνου

Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να προσεγγίσουν ομάδα αντιεξουσιαστών που προκαλούσε φραστικά τους διαδηλωτές και επενέβησαν τα ΜΑΤ. Φωτιά σε κτήριο που τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Ant1news

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη την ώρα που διεξάγεται το συλλαλητήριο για το «Σκοπιανό».

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Την ίδια στιγμή σε ένα άλλο χώρο που τελεί υπό κατάληψη από αναρχικούς, σε διατηρητέο κτήριο στην Λεωφόρου Στρατού, έχει ξεσπάσει πυρκαγιά. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση για το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, εστιάζοντας στα επεισόδια που σημειώθηκαν:

Δεν αμφισβητείται από κανέναν το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Όπως δεν αμφισβητείται και ότι στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλεία. 

Τη σημερινή συγκέντρωση, όμως, καπηλεύτηκαν, και τελικά σε αυτήν κυριάρχησαν, στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, με αισθητή την παρουσία της Χρυσής Αυγής. 

Αυτό γίνεται αντιληπτό και από  τον προπηλακισμό του βουλευτή, Κ. Ζουράρι, και από τον εμπρησμό της κατάληψης "libertatia".

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες.