X

Τι είπαν Δραγασάκης – Τσακαλώτος με τον Ντάγκι στην Φρανκφούρτη

«Μυστική» συνάντηση με τον επικεφαλής και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΚΤ είχε το οικονομικό επιτελείο, για την «επόμενη ημέρα» από τα μνημόνια.

Ant1news

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, είχαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ απο πλευράς της ΕΚΤ μετείχαν στην συνάντηση και οι Μπενουά Κερέ και Φραντσέσκο Ντρούντι, ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πηγές απο το οικονομικό επιτελείο "η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του Προγράμματος σε λίγους μήνες, τη διαμόρφωση των συνθηκών μετά τον Αύγουστο του 2018 και το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα".

"Η Κυβέρνηση παρουσίασε τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει.  Ο σχεδιασμός αυτός στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την κοινωνική συνοχή και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ανισότητες και τις παθογένειες του παρελθόντος", αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Μάλιστα, το ελληνικό κλιμάκιο "ανέλυσε  την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και στην κατεύθυνση αυτή επισήμανε ότι, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, ήδη δημιουργείται ένα ταμείο-ασπίδα προστασίας (cash buffers), που θωρακίζει τη χώρα".

Όλα αυτά, λίγη ώρα πριν απο το Eurogroup για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και την δρομολόγηση εκταμίευσης της δόσης. Πριν απο την έναρξη του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε ότι αφορά την "επόμενη ημέρα" της εξόδου απο το μνημόνιο, είπε ότι "εξαρτάται απο την Ελληνική Κυβέρνηση η προληπτική γραμμή πίστωσης".