X

Αγωνία για το βρέφος που σώθηκε από το φλεγόμενο διαμέρισμα

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του 14 μηνών βρέφους. Συγκλονίζουν οι εικόνες από το καμένο διαμέρισμα. Συγκλονίζει η μαρτυρία της διαχειρίστριας της πολυκατοικίας.

Ant1news

Στη ΜΕΘ στο Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται το 14 μηνών κοριτσάκι  που βρέθηκε μόνο του στο φλεγόμενο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, ωστόσο παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Έχει εγκαύματα 1ου βαθμού  στο πρόσωπο ,τα χεράκια αλλά και τα πόδια του, όμως αυτό που ανησυχεί τους γιατρούς περισσότερο  είναι ότι το μωρό είχε εισπνεύσει για αρκετή ώρα καπνό.

Γι’ αυτό και διασωληνώθηκε κατευθείαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όταν έφθασε στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, σε βάρος της μητέρας του, σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.  Το μωρό ήταν μόνο του μέσα στο σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά, ενώ όταν η μητέρα επέστρεψε ήταν αργά, αφού το υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος είχε τυλιχθεί στις φλόγες. 

 

Οι 18 πυροσβέστες που έφθασαν αμέσως, έδωσαν μάχη να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά και να σώσουν το αγγελούδι. 

«Πήρα τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου να τα μεταφέρω σ 'ένα συγγενικό σπίτι. Άφησα το μωρό μόνο του, γιατί ακριβώς επάνω από το διαμέρισμά μου, μένει η αδερφή μου. Δεν το άφησα για πολύ ώρα. Δεν ξέρω τι έγινε. Έχω σοκαριστεί», φέρεται να υποστήριξε η μητέρα.

 

Εν τω μεταξύ, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της διαχειρίστριας της πολυκατοικίας Π. Ρίζου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».