X

Θυελλώδεις άνεμοι “σαρώνουν” την Κρήτη

Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές. Τούμπαρε φορτηγό μέσα στο δρόμο. Δέντρο έπεσε μέσα σε γήπεδο τένις!

Ant1news

Απίστευτες είναι οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν τις τελευταίες μέρες στο νησί.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στην Ιεράπετρα μετά από συνεννόηση του δημάρχου Θεοδόση Καλαντζάκη με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στην Βιάννο με απόφαση του δημάρχου Παύλου Μπαριτάκη δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία: Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου, Γυμνάσιο – Λύκειο Βιάννου, Δημοτικό Σχολείο  Αμιρών, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Άρβης, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ψαρής Φοράδος, Νηπιαγωγείο Καστρίου και ο παιδικός σταθμός του Δήμου Βιάννου.

Χθες οι άνεμοι είχαν καταστρέψει ολοκληρωτικά θερμοκήπια, είχαν «ξηλώσει» κεραμίδια από σχολείο στο Μακρύ Γιαλό ενώ είχαν «σηκώσει» μέχρι και ταμπέλες σήμανσης στον περιφερειακό δρόμο της περιοχής.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το radiolasithi.gr, χθες το απόγευμα εξαιτίας των ανέμων ένα φορτηγάκι τούμπαρε στην περιοχή του Κουτσουρά ενώ μια ταμπέλα έφυγε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας και προσγειώθηκε πάνω σε αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς κανείς να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ανατολή» από την μανία του αέρα δεν γλίτωσε και το ένα εκ των δύο γηπέδων τένις του ΕΟΤ, όπου τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης έπεσε ένας από τους ευκαλύπτους οι οποίοι υπάρχουν δίπλα από αυτό, καταστρέφοντας την περίφραξη με αποτέλεσμα να καταλήξει μέσα στο γήπεδο, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν άτομα στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στη διεξαγωγή προπονήσεων για το συγκεκριμένο άθλημα.