X

Ζυμώσεις και αντιδράσεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος. Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο απευθύνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις. «Πόλεμος» και σε επίπεδο δήμων.

Ant1news

Ζυμώσεις αλλά και αντιδράσεις προκαλεί το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, την ώρα που η Εκκλησία έδωσε το "πράσινο φως" στους Μητροπολίτες να πράξουν κατά συνείδηση, στο αν θα παραστούν ή όχι.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα απευθύνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, σημειώνοντας ότι είναι ακομμάτιστο, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή τους ότι θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο για την κυβέρνηση. 

Το συλλαλητήριο της Αθήνας αποτελεί κεντρικό θέμα και για την πολιτική σκηνή με τον Νίκο Παππά να καλεί τον κόσμο «να μη γίνει βορά πατριδοκάπηλων που θέλουν να διχάσουν το λαό προς ίδιον όφελος».

Ο Μίκης Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του, εκτίμησε πως το συλλαλητήριο της Αθήνας θα είναι ανάλογο με εκείνο της Θεσσαλονίκης και σημείωσε στο Πρώτο Θέμα ότι η «εξουσία ξαναπατάει… τον κάλο ακόμα πιο προκλητικά. Γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι μετά το συλλαλητήριο θα μπορέσω να πω ξανά ότι «σήκωσε το μπόι του ο Γίγας Λαός!»

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει και σε επίπεδο δήμων καθώς η τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων καταγγέλλει τον δήμαρχο Σαρωνικού για την απόφασή του να δρομολογήσει λεωφορεία με στόχο τη μεταφορά πολιτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας, το οποίο μάλιστα η τοπική οργάνωση χαρακτηρίζει εθνικιστικό.