X

Αισιόδοξοι για την προσέλευση του κόσμου οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου

Επισημαίνουν ότι δεν θα υπάρχουν κομματικά χρώματα παρά μόνο το γαλανόλευκο της σημαίας... Μηνύματα και μέσα από τα γήπεδα. Κόντρα Εκκλησίας - Φίλη.

Ant1news

Τουλάχιστον 1.700 πούλμαν από όλη την Ελλάδα προσδοκούν ότι θα φτάσουν στην Αθήνα οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της επόμενης Κυριακής για το Σκοπιανό.

Επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπάρχουν κομματικά χρώματα παρά μόνο το γαλανόλευκο της σημαίας και πως θα υπάρξει πέρα από τα μέτρα της αστυνομίας και περιφρούρηση εθελοντών από αθλητικά σωματεία.

Μηνύματα όμως έρχονται και μέσα από τα γήπεδα. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε με την ΑΕΚ στον αγώνα με τη Λαμία δείχνοντας με νόημα το πανό των φιλάθλων της ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο για τη Μακεδονία.

Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε μήνυμά του για ενότητα, τόνισε ότι όσοι προσπαθούν να μας χωρίσουν, υπηρετούν τους δικούς τους σκοπούς.

Την ανθρωπογεωγραφία της ιεραρχίας επιχειρεί ο Νίκος Φίλης, που βλέπει στους κόλπους της Εκκλησίας ακροδεξιό θύλακα που πιέζει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ κάνει λόγο για εξαλλοσύνες του παρελθόντος «δείχνοντας» τις κινητοποιήσεις επί εποχής Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Με σκληρή γλώσσα απαντούν ιεράρχες. «Ο κύριος Φίλης έχει απωθημένα απέναντι στην Εκκλησία και γι αυτό πάντα βρίσκει ευκαιρία να μιλάει» τονίζει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.