X

Νεκρός ο επιβάτης του Blue Star Naxos που έπεσε στη θάλασσα

Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 60 ετών που, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στη θάλασσα, ανοικτά της Σύρου.

Ant1news

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε, χθες βράδυ, στα παγωμένα νερά του Αιγαίου όταν ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, ο οποίος επέβαινε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Naxos, έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θάλασσα, τέσσερα ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σύρου.

Περίπου στις 11: το βράδυ, το φουσκωτό της WWF Hellas και το πλήρωμα του ταχύπλοου σκάφους του Λιμενικού 609, εντόπισε νεκρό τον αγνοούμενο άνδρα στην επιφάνεια της θάλασσας, περίπου 4 ναυτικά μίλια ΒΔ της Σύρου. Η σωρός του μεταφέρθηκε στην Σύρο τα μεσάνυχτα της Τρίτης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Στις έρευνες συμμετείχαν δύο πλωτά του Λιμενικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο και ένα ταχύπλοο.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία 34χρονου επιβάτη του Blue Star Naxos ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Συγκεκριμένα, δήλωσε στο naxostimes.gr: «Δεν τον πρόλαβα για λίγα δευτερόλεπτα»

 

«Ήταν λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ. Σε λίγο θα πιάναμε Σύρο κι εγώ καθόμουν μπροστά, στο επάνω κατάστρωμα του πλοίου και έστελνα κάποια emails ώσπου άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη: «Εεεε, τι κάνεις εκεί;;;». Γύρισα το κεφάλι μου και είδα ένα μεσήλικα άντρα να είναι σκαρφαλωμένος στα πλαϊνά κάγκελα του πλοίου, 20 μέτρα από εμένα κι από την έξω μεριά. Σοκαρίστηκα… Έτρεξα με όλες μου τις δυνάμεις να τον προλάβω… Στο τελευταίο μου βήμα είχε πέσει στη θάλασσα… Τον είδα να πέφτει… Για λίγα μόνο δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα να τον πιάσω και να τον σώσω. Έφυγε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα…» είπε πραγματικά συντετριμμένος ο 34χρονος Ε.Α. από τη Νάξο.

 

Όπως σημείωσε, ο άνδρας ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει αφού όλες οι κινήσεις του, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούσαν.