X

Νευρική κρίση στην Αθήνα για το Σκοπιανό

Με βολές στο διαδίκτυο και βίντεο από το παρελθόν, συνεχίζεται η πολιτική μάχη για το θέμα των Σκοπίων.

Ant1news

Mea Culpa από τον Άδωνη Γεωργιάδη για τους βαρείς χαρακτηρισμούς του για τους χειρισμούς Καραμανλή και Μπακογιάννη  για το Σκοπιανό  πριν μερικά χρόνια χαρακτηρισμούς που φρόντισε να υπενθυμίσει το Μέγαρο Μαξίμου με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σήμερα πάντως ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση και με αφορμή τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε η κυβέρνηση στον πρόεδρο του Ισραήλ απάντησε με βίντεο από ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή όπου στρέφεται κατά της πολιτικής ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων.

Αίσθηση  προκαλεί η σφοδρή επίθεση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα ο οποίος από το FB κατηγόρησε τη ΝΔ για πατριδοκαπηλία.

Νευρική κρίση στα κόμματα

Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο συνεχίζεται η ένταση με τους ΑΝΕΛ για τη στάση τους στο Σκοπιανό.

 «Βλέπω μία διάθεση, μετά από 2,5 χρόνια που βοηθήσαμε να βγει η χώρα από το τέλμα, να μας ξεφορτωθούν, είναι πολιτική πίεση που ασκείται. Μια μερίδα θέλει να φύγουν οι ΑΝΕΛ και μας προσβάλλει επί προσωπικού όλους», δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος.

«Ο κ. Δημήτρης Καμμένος και αυτό δεν αφορά όλο το κόμμα των ΑΝΕΛ, έχει μία, κατά τη γνώμη μου, ροπή προς την ακροδεξιά, για να το πω ευγενικά. Με τους βασανιστές της χούντας συναγελαζόταν, αντισημίτης ήταν. Δεν είναι ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζει, κατά την γνώμη μου, τον χώρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», απάντησε ο Νίκος Φίλης μέσα από τον ΑΝΤ1 και το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε, εξάλλου, ότι ο Πάνος Καμμένος "θα βρεθεί προ των ευθυνών του". 

Ωστόσο, ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως αν περάσει το "Μακεδονία" δεν θα παραμείνει στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος. «Είναι δυνατόν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, να πάει στο ΝΑΤΟ και να βάλει την υπογραφή του κάτω από αυτήν την ονομασία, την οποία αυτός είπε ότι ουσιαστικά κρύβει τον αλυτρωτισμό; Σημαίνει, άρα, δεν θα είναι υπουργός Άμυνας», δήλωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στον realfm

Και στη Νέα Δημοκρατία, όμως, η χρήση το όρου "Μακεδονία" φαίνεται να αποτελεί αγκάθι.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως η ΝΔ κρατά σοβαρή στάση στο θέμα και δεν θα κάνει κάτι το οποίο θα διχάσει την ελληνική κοινωνία. Όπως είπε o τομεάρχης της ΝΔ δεν θέλει τον όρο “Μακεδονία” ή παραγώγου του προσθέτοντας πως δεν υπάρχει αναθεώρηση της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Σε άλλο μήκος κύματος η Ντόρα Μπακογιάννη «Κι εγώ θα επιθυμούσα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ, σας το λέω ειλικρινά», σχολίασε για τα στελέχη της ΝΔ που δεν θέλουν τον όρο “Μακεδονία”.

«Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν φύγει τα αλυτρωτικά. Εντός της σύνθετης ονομασίας, ναι, με τον όρο «Μακεδονία», ξεκαθάρισε η βουλευτής της ΝΔ στο Action24

Την πρότασή της για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών επανέλαβε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει η Φώφη Γεννηματά, «διερωτώμαι τι είδους σύμφωνο λύσης ετοιμάζει η κυβέρνηση για το ζήτημα της πΓΔΜ.  Όταν  απουσιάζουν οι στοιχειώδεις πολιτικές προϋποθέσεις συναίνεσης. Τα εν κρυπτώ τετελεσμένα δεν αποτελούν εθνική γραμμή, δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα. Συνεχίζετε τις άστοχες ενέργειες που διχάζουν τον ελληνικό λαό. Η πρόταση μου για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι τώρα περισσότερο αναγκαία».