X

Το στήσιμο του συλλαλητηρίου της Κυριακής (βίντεο)

Ο υπεύθυνος ασφαλείας εξηγεί στον ΑΝΤ1 τα πάντα για το συλλαλητήριο. Πού θα σταθμεύσουν τα λεωφορεία. Πού θα στηθεί η εξέδρα. Η «νεκρή» ζώνη.

Ant1news

Πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμου εκτιμούν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Κυριακής στην Αθήνα ότι θα συμμετάσχει σε αυτό.

‘Όπως εξήγησε μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ο υπεύθυνος ασφαλείας του συλλαλητηρίου, Χρήστος Κονταρίδης, η εξέδρα θα στηθεί στην πλατεία Συντάγματος και ο κόσμος θα αναπτυχθεί προς το Χίλτον, τη Λεωφόρο Αμαλίας και τη Λεωφόρου Συγγρού, δηλαδή περιμετρικά της πλατείας, αλλά όχι όμως προς τα Προπύλαια, όπου έχει προγραμματιστεί παράλληλα αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές.

Η περιοχή του Κολωνακίου, μεταξύ της οδού Ομήρου και Αμερικής θα είναι «νεκρή ζώνη» φυλασσόμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «άψογη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία».

Σχετικά με τα πάνω από 2500 λεωφορεία που αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είπε πως κάποια θα αφήσουν τον κόσμο στο Τάε Κβο Ντο και θα σταθμεύσουν κατά μήκος της Συγγρού, άλλα θα σταθμεύσουν στα διόδια των Αφιδνών, άλλα στο Μπάτμινγκτον κι άλλα στο ΟΑΚΑ.

«Όλα τα λεωφορεία θα φυλάσσονται από την ΕΛΑΣ», είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως η Ελληνική Αστυνομία θα φροντίσει για τη φύλαξη τόσο των λεωφορείων, όσο και του κόσμου που θα συγκεντρωθεί στην Αθήνα.