X

Έλληνας απότακτος αστυνομικός συνελήφθη στην Αλβανία για δολοφονία μεγαλέμπορου ναρκωτικών

Ο αρχηγός της Αστυνομίας των Τιράνων έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου» που εκτελέστηκε από τον Έλληνα, ο οποίος είχε εκδιωχθεί το 2012 από την ΕΛΑΣ.

Ant1news

Φωτο αρχείου

Έλληνας απότακτος αστυνομικός συνελήφθη στα Τίρανα και κατηγορείται για την δολοφονία Αλβανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία ο συλληφθείς υπηρετούσε έως το 2012 στις ειδικές δυνάμεις και είχε εκδιωχθεί από το σώμα της ΕΛΑΣ για εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Τιράνων, Αρντιάν Βελίου είπε ότι πρόκειται για επί πληρωμή δολοφονία (εκτέλεση συμβολαίου θανάτου) με θύμα τον σαραντάχρονο Ντέβις Κάσμι, μέλος μιας από τις θεωρούμενες ως τις πιο σκληρές αλβανικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών διεθνώς.

Ο Έλληνας φερόμενος ως εκτελεστής είχε και δυο Αλβανούς συνεργούς, στα σπίτια των οποίων στα Τίρανα βρέθηκε από την αστυνομία οπλισμός, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, ο απόστρατος αστυνομικός είναι 41 ετών κι έχει καταγωγή από την Άρτα, ενώ πάνω του βρέθηκαν 2.000 ευρώ και 50.000 λεκ τα οποία σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή των Τιράνων, ήταν η αμοιβή του για την δολοφονία.

Κατά την αστυνομία η όλη υπόθεση αφορά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ, πάντως αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής η αλβανική αστυνομία δεν έχει ενημερώσει για τη σύλληψη Έλληνα πολίτη στα Τίρανα.