X

“Δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για τα συλλαλητήρια

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ. "Φρούριο" η Αθήνα την Κυριακή.

Ant1news



Σε αναβρασμό είναι τα επιτελεία της Ελληνικής Αστυνομίας, εν όψει του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό 

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Αστυνομία είναι τυχόν δράσεις ακροδεξιών, αλλά και ενδεχόμενες συγκρούσεις με αντιεξουσιαστές σε τέτοια περίπτωση.

Για το λόγο αυτό θα ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να μην υπάρξει επαφή των αναρχικών, που έχουν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση για τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια, με τον κύριο όγκο του συλλαλητηρίου, που είναι προγραμματισμένο για τις 14.00 στο Σύνταγμα.

 

Δυο πορείες που πολύ φοβήθηκαν πως θα έβαζαν φωτιά στο κέντρο έγιναν το βραδυ του Σαββάτου. Από τη μια, αντιεξουσιαστές και αριστερές οργανώσεις ξεκίνησαν από το μνημείο των Ιμίων, στη Ρηγίλλης. Από την άλλη, μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων.
Περίπου στις 20:00, η πορεία των αντιεξουσιαστών και των αριστερών οργανώσεων έφτασε σε… φραγμό που είχε στηθεί από την αστυνομία για να μην μπορέσουν να πλησιάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Με κεντρικό σύνθημα «λευτεριά στον λαό, θάνατο στον φασισμό», οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι «οι ναζιστικές φιέστες μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση. Το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Την ίδια ώρα , στην… άλλη μεριά του φραγμού, οπαδοί της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κόμματος.

"