X

Ριάνα και Μακρόν ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα παιδιά (φωτο)

Έκκληση στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να αυξήσουν την υποστήριξή τους στο δικαίωμα για την εκπαίδευση στις φτωχότερες χώρες.

Ant1news

Η Τζούλια Γκίλαρντ, η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, είναι, από το 2014, πρόεδρος του Global Partnership for Education, ενός διεθνούς οργανισμού για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών στις μη προνομιούχες χώρες. Η Γκίλαρντ είναι φίλη της Ριάνα, και η Ριάνα είναι εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Η Ριάνα έχει ανασκουμπωθεί, τουιτάρει σε διάφορους πρωθυπουργούς του πλανήτη να στηρίξουν οικονομικά τον οργανισμό, μεταξύ αυτών και στον Μακρόν της Γαλλίας. Θετικός, ο Εμανουέλ. Τώρα, Ριάνα και Εμανουέλ Μακρόν είναι οι οικοδεσπότες συνεδρίου του οργανισμού στο Ντακάρ της Σενεγάλης, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Παρασκευή.

Από τη μεριά της, η τραγουδίστρια από τα Μπαρμπέιντος, έχει ιδρύσει εδώ και έξι χρόνια το Clara Lionel Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί και δίνει υποτροφίες σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ξεκίνησε να «πολιορκεί» τον Γάλλο Πρόεδρο από τον Ιούνιο, πέρυσι. Η «πολιορκία» της ήταν αποτελεσματική, και ο Μακρόν ταξίδεψε - για το συνέδριο - στη Μαύρη Ήπειρο για έκτη φορά μετά την εκλογή του τον Μάιο του 2017.

 

Οι δυο τους απηύθυναν έκκληση στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας και τους δωρητές να αυξήσουν την υποστήριξή τους στο δικαίωμα κάθε πολίτη να λαμβάνει παιδεία κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

«Είναι ένας αγώνας που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να δίνουμε ώσπου κάθε αγόρι και κάθε κορίτσι να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση» σημείωσε η Rihanna, πρέσβειρα του GPE, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου. 

 

«Το να υποστηρίζουμε την εκπαίδευση δεν είναι μια επιλογή που μπορούμε να κάνουμε ή όχι, είναι μια αναγκαιότητα» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ήταν οικοδεσπότης του συνεδρίου μαζί με τον πρόεδρο της Σενεγάλης Μακί Σαλ.

Η Διεθνής Σύμπραξη υπέρ της Εκπαίδευσης (GPE) στοχεύει να συγκεντρώσει το ποσό των 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα 2 χρόνια προκειμένου να εγγυηθεί την πρόσβαση στις τάξεις για 870 εκατομμύρια παιδιά σε 65 αναπτυσσόμενες χώρες.