X

Όλοι εναντίον όλων για το “μέτρημα” στο συλλαλητήριο

Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, το βίντεο με την «σβησμένη ώρα» και η στήριξη του ΥΠΕΣ. Οι αντιδράσεις των αστυνομικών, ο υπολογισμός του Μάρδα και ο κυβερνητικός «εμφύλιος».

Ant1news

Αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα πυροδότησε η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον όγκο των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό, με την χρήση μάλιστα «για του λόγου το αληθές» και βίντεο από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., από την εικόνα του οποίου όμως δεν ήταν εφικτό να διαπιστωθεί ο ακριβής χρόνος λήψης των εικόνων, αφού το σχετικό σημείο της οθόνης ήταν «θολωμένο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Τόσκας υπεραμύνθηκε της εκτίμησης των αστυνομικών για 140.000 συγκεντρωμένους, λέγοντας ότι τα πλάνα από το ελικόπτερο είχαν τραβηχτεί στις 14:55, ώρα με την μέγιστη παρουσία των πολιτών στο συλλαλητήριο. Μάλιστα, όπως ανέφερε, το σημείο με την ένδειξη ώρας, καθώς υπάρχει λάθος στην ώρα και ημέρα που αναγράφει το σύστημα της κάμερας.

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για δεκαπλάσιο αριθμό συγκεντρωμένων, ενώ μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών είπε ότι εμφανώς ο κόσμος στο συλλαλητήριο ήταν πολύ περισσότερος.

Ο Δημήτρης Μάρδας πάντως μέτρησε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, στρεφόμενος ενάντια στον Νίκο Τόσκα και τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ωστόσο στήριξε την επίσημη θέση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το μήνυμα του συλλαλητηρίου.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να λαμβάνει υπόψη της μια μεγάλη ομολογουμένως συγκέντρωση, από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει και συζήτηση επί της ουσίας και να πάρουν θέση όλα τα κόμματα», δηλώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στρεφόμενος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «συγκέντρωση κατώτερη των προσδοκιών των διοργανωτών».

Στον αντίποδα πάντως, ο κυβερνητικός εταίρος χαρακτήρισε το συλλαλητήριο ως «ψυχή του ελληνικού λαού» που οφείλουν όλοι να σεβαστούν. Όπως έγραψε στο Twitter o Πάνος Καμμένος «η ενότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ακραίους το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί». 

«Η απαξίωση του μηνύματος σχετίζεται με τον αριθμό, το μήνυμα δεν το πιάνει κανείς. Αν δεν τους αρέσει ο αριθμός και απαξιώνουν τους πάντες ας πάνε σε δημοψήφισμα», δήλωσε από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. 

Ο εκ των ομιλητών του συλλαλητηρίου, Μητροπολίτης Δωρόθεος χαρακτήρισε τη συγκέντρωση μεγάλη και με συγκινητική συμμετοχή της νεολαίας…​