X

Αυτό είναι το πρώτο drone με επιβάτη (βίντεο)

Πώς λειτουργεί το πρώτο ελικοπτεράκι με επιβάτη. Δείτε την παρθενική του πτήση.

Ant1news

Στην Κίνα έκανε την πρώτη πτήση το πρώτο drone με επιβάτη. Το ελικόπτερο με το όνομα «EHang 184» είναι μία καινούρια συσκευή με μικρή καμπίνα και σύστημα αυτόματης πλοήγησης. Απαραίτητη για τη βόλτα με αυτό είναι η ζώνη ασφαλείας.

«Κανένα από τα παραδοσιακά μέση πτήσης δεν μπορεί να είναι ακόμα πλήρως αυτόνομο, γι’αυτό και είμαστε ακόμα μακριά από το να δοθεί προς χρήσε σε κοινούς ανθρώπους. Η πτήση αυτή όμως, σημαίνει ότι είμαστε κοντά στο να πλησιάσουμε τους κοινούς ανθρώπους», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας κατασκευής του.

Το drone που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη, που ζυγίζει και πάνω από 100 κιλά και να πραγματοποιήσει πτήση 23 λεπτών με περίπου 100χλμ την ώρα, πετώντας πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής, το drone έχει δοκιμαστεί πάνω από 1000 φορές και είναι σχεδιασμένο να αντέχει ανέμους που ξεπερνούν τα 50χλμ την ώρα.

Η εταιρεία κατασκευής του επιβατικού drone είναι η ίδια η οποία θα φτιάξει τα πρώτα ιπτάμενα ταξί στο Ντουμπάι.

«Το drone μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν την κίνηση, μπορεί όμως να έχει σημαντικό ρόλο και σε μια σειρά επειγουσών αναγκών, όπως τη μεταφορά ασθενών ή ακόμα και τη μεταφορά τουριστών από το ένα νησί στο άλλο», δήλωσε ο ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας.

Στόχος είναι το προϊόν να βγει στην αγορά μέσα στο 2018.