X

Από το ΣτΕ η τελική απόφαση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Με την διαδικασία της «πιλοτικής» δίκης αναμένεται να κριθεί η υπόθεση.

Ant1news

Στο Συμβούλιο Επικρατείας με τη διαδικασία της «πιλοτικής» δίκης, δηλαδή να κριθεί η υπόθεση  αμετάκλητα θα μεταφερθεί πιθανότατα το θέμα της χορήγησης ασύλου των 8 Τούρκων αξιωματικών, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Άγκυρας, η οποία ζητά μετ΄ επιτάσεως την έκδοση τους στη γειτονική χώρα, κατηγορώντας τους για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι νομικοί παραστάτες του ενός από τους οκτώ, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Στ. Τσακυράκης και η Νομική Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους προσφυγές δια του Βασ. Παπαδόπουλου, υπέβαλλαν αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο να εκδικαστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας η υπόθεση της χορήγησης η μη ασύλου προκειμένου το θέμα να ξεκαθαρίσει σε μια δίκη και για τους οκτώ και να μην χρειάζεται να γίνουν διαφορετικές δίκες και σε πολλά στάδια, πρωτοδικείο εφετείο.

Μετά ταύτα η δίκη του ενός Τούρκου για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να επανεξεταστεί η χορήγηση ασύλου που του παρείχε η ειδική Επιτροπή Ασυλου, που είχε προσδιοριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει, θα αναβληθεί.

Παράλληλα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,  ανακοίνωσε  ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε παρέμβαση υπέρ του Τούρκου συγκυβερνήτη. Επίσης,  στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι  την παρέμβαση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο  Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ενώ υπενθυμίζει ότι η δική στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί την  15η Φεβρουαρίου. Πάντως, μετά την υποβολή του αιτήματος στο ΣτΕ, το Διοικητικό  Εφετείο θα αναβάλει, όπως  είναι λογικό.