X

Γεωργιάδης για Novartis: θα κάνω το παν για να φθάσει η υπόθεση στα δικαστήρια

Δεν υπήρξε προνομιακή μεταχείριση της Novartis επί υπουργίας του, τόνισε σε ακόμη μία συνεδρίαση σε υψηλούς τόνους της Επιτροπής της Βουλής.

Ant1news

«Θα κάνω το παν για να φτάσω στο δικαστήριο» ανέφερε στη βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης που ζήτησε να προχωρήσει η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής «ει δυνατόν και σήμερα».

Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως δεν θέλει παραγραφή, ενώ στο ερώτημα αν θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του, παρέπεμψε στο άρθρο 86 του Συντάγματος.

Έστρεψε δε, τα πυρά του κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, με αφορμή τη φράση του Γιάννη Θεοφύλακτου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή. «Είναι κατάντια να λέει ό,τι λέει στηριζόμενος στη σκευωρία που έστησε ο Παπαγγελόπουλος με ψευδομάρτυρες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε, «όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, να δούμε που θα πάτε να κρυφτείτε».

Σε ότι αφορά στην κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα ότι ως υπουργός Υγείας υπέγραψε για την επιστροφή ληξιπρόθεσμων χρεών στη φαρμακοβιομηχανία ύψους 64 εκατ. ευρώ, παίρνοντας μίζα 2 εκατ. ευρώ, υπογράμμισε πως όλη η ιστορία είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

«Δεν υπήρξε καμία προνομιακή μεταχείριση της Novartis, ήταν μνημονιακή υποχρέωση να εξοφληθούν όλα τα υπόλοιπα προς τις φαρμακευτικές εταιρίες, ελληνικές και ξένες και γι’ αυτό διατέθηκαν συνολικά 300 εκ. ευρώ το 2013», είπε και πρόσθεσε πως η αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ είχε εκχωρηθεί στον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης όλα τα κόμματα ζήτησαν εντός της ημέρας να τους αποσταλούν αντίγραφα της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis με τον πρόεδρο της Εξεταστικής, Αντώνη Μπαλωμενάκη να εκτιμά ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα.