X

Επισπεύδουν την έλευση τους στην Αθήνα οι δανειστές

Γιατί "ανεβάζουν στροφές" τα κλιμάκια του κουαρτέτου. Τα ανοικτά θέματα και οι διορίες για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες.

Ant1news

Επισπεύδεται η άφιξη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, καθώς αναμένεται να έρθουν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, αντί για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η επίσπευση της καθόδου τους για την έναρξη της δ' αξιολόγησης συνδέεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με μια προσπάθεια αύξησης της πίεσηςστην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξει εφησυχασμός τους τελευταίους μήνες πριν την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. 

Μέχρι τον Ιούνιο, πέραν της ολοκλήρωσης των 88 προαπαιτουμένων, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για το είδος της μεταμνημονιακής εποπτείας, τις πρόσθετες δεσμεύσεις που θα αναληφθούν και τη διευθέτηση του χρέους. 

Όλες οι δράσεις που αφορούν στο νέο πρόγραμμα ,το χρέος αλλά και την τέταρτη αξιολόγηση πρέπει να τελειώσουν ως τις 21 Ιουνίου, όταν το Eurogroup θα συνεδριάσει στο Λουξεμβούργο.

Στο κουαρτέτο, τη θέση της Ντέλια Βελκουλέσκου θα πάρει ο Πίτερ Ντόλμαν, ενώ η υπόλοιπη ομάδα παραμένει αμετάβλητη. Ντέκλαν Κοστέλο από την Κομισιόν, Φρανσέσκο Ντρούντι από την ΕΚΤ και Νίκολα Τζιαμαρόλι από τον ESM.