X

Εισβολή του “Ρουβίκωνα” σε εκδήλωση με ομιλητή τον Τσακαλώτο

Μια ακόμη από τις γνωστές του «παρεμβάσεις» έκανε ο «Ρουβίκωνας» αυτή τη φορά σε εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό ομιλητή τον Τσακαλώτο. Το σχόλιο της ΝΔ.

Ant1news

Με κείμενο τους που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη της εισβολής σε αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ, στο οποίο ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τα μέλη του "Ρουβίκωνα" φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βολάν, διακόπτοντας την εκδήλωση. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο κτήριο που βρίσκεται επί της οδόυ Ακαδημίας καιπροχώρησαν στην προσαγωγή των 15-20 περίπου αντιεξουσιαστών που εισέβαλλαν στην εκδήλωση. Όλοι οι πρασαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι λίγο αργότερα.

Στο μακροσκελές κείμενο – «μανιφέστο» - με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, για την οικονομική της πολιτική και άλλα ζητήματα, βάζοντας στο «κάδρο» και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην εισβολή του “Ρουβίκωνα”, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι «δεν έγινε τίποτε, ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, είπαν και μια κουβέντα παραπάνω».

Καυστικό το σχόλιο της ΝΔ

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σε ανακοίνωση του και σχολιάζοντας την «παρέμβαση» του «Ρουβίκωνα», αναφέρει ότι «αναρωτιόμαστε γιατί  έγιναν προσαγωγές μετά τoν “ακτιβισμό” του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος.  

Σε ανάλογες “ακτιβιστικές ενέργειες” στη Βουλή, σε Πρεσβείες ακόμη και στο Πεντάγωνο, οι συγκεκριμένοι έφευγαν ανενόχλητοι, ενίοτε χρησιμοποιώντας τα περιπολικά ως ταξί, κατ’ εντολή του κ. Βούτση.  

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να μην παρενοχλεί ο Ρουβίκωνας το κόμμα και της ευχόμαστε να συνειδητοποιήσει ότι ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν θίγεται ο ΣΥΡΙΖA».