X

Λουράντος στον ΑΝΤ1: οι φαρμακοποιοί ξέρουν πως δεν είναι μόνο η Novartis

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής εξέφρασε την πεποίθηση πως και άλλες εταιρείες θα βρεθούν στο “μικροσκόπιο”.

Ant1news

«Όποιος σκέφτεται λογικά, καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να είναι μόνο η Novartis», τόνισε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, για την πολύκροτη υπόθεση.

Ο κ. Λουράντος διευκρίνισε πως πρόκειται για μία προσωπική εκτίμηση, που βασίζεται στο γεγονός ότι η εκτίμηση για ζημιά άνω των 20 δις ευρώ που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί παρά να την επιβεβαιώνει.

«Κάποιοι δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι» δήλωσε, εκτιμώντας πως θα ακολουθήσουν νέες αποκαλύψεις.

Ερωτηθείς σχετικά με τις απειλές που έχει δεχθεί κατά το παρελθόν, ο Κωνσταντίνος Λουράντος επιβεβαίωσε πως η Αστυνομία έχει προστατεύσει τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του.

Υπάρχουν οι αρμόδιοι που πρέπει να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση, συμπλήρωσε, τονίζοντας πως οι φαρμακοποιοί βλέπουν τις συνταγές και μπορούν να καταλάβουν ποιοι συνταγογραφούν …κατά παραγγελία. Μάλιστα, ανέφερε ενδεικτικά πως πριν από δύο χρόνια είχε καταγγείλει την περίπτωση ενός φαρμάκου της Novartis για την ωχρά κηλίδα, το οποίο αν και πολύ ακριβότερο από αντίστοιχο άλλης εταιρείας, εμφανιζόταν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό συνταγών.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Λουράντος δήλωσε: «Δεν περιμένω απολύτως τίποτα από κάποιους που δεν σέβονται την τσέπη του Έλληνα πολίτη».