X

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης ταξίδεψε στο... διάστημα

Ένα μοναδικό project της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ήταν αυτό που έδωσε το έναυσμα για να φθάσει το κουλούρι Θεσσαλονίκης μέχρι τη στρατόσφαιρα!

Ant1news

Ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης ταξίδεψε στο διάστημα και βρέθηκε στην στρατόσφαιρα!

Όχι! Δεν είναι αστείο... Την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου στις 16:12 το κουλούρι απογειώθηκε από την Πτολεμαΐδα και αφού έφτασε στα 39km υψόμετρο, προσγειώθηκε στο Χορτοκόπι Καβάλας ύστερα από 3 ώρες και 52 λεπτά πτήση.

Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς μεταδόθηκαν ζωντανά εικόνες και τηλεμετρία από την στρατόσφαιρα εκπέμποντας στα 434Μhz. Πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκεται ένας Θεσσαλονικιός, που από τα 7 του χρόνια «εξερευνά» τον θαυμαστό κόσμο του Διαστήματος.

Η επιτυχία του Thessbrunch, του γνωστού ελληνικού δεκατιανού στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ενέπνευσε τον Θανάση Φούκη. Το project της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ήταν αυτό που έδωσε το έναυσμα στον ίδιο και τους συνεργάτες του για να προχωρήσουν σε αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα για το οποίο «μιλάει» τις τελευταίες ημέρες όλο το διαδίκτυο.

«Γνωρίζοντας για την καμπάνια του Thessbrunch με το κουλούρι, πήραμε το έναυσμα και μετά από πολλούς υπολογισμούς και τον κατάλληλο συντονισμό, το κουλούρι Θεσσαλονίκης μπήκε στη στρατόσφαιρα. », τόνισε στο voria.gr ο Θανάσης Φούκης.