X

Στα “χαρακώματα” Μαξίμου – ΝΔ για την υπόθεση Novartis

Συγκρουσιακό το κλίμα ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, “Απασφάλισαν” και οι εμπλεκόμενοι.

Ant1news

Σε θέση μάχης βρίσκονται Μαξίμου και ΝΔ για την υπόθεση Novartis με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι στην πρώτη γραμμή των χαρακωμάτων.

 «Βρίσκονται σε πανικό καθώς αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα, οι διαδρομές της μίζας και της λεηλασίας του δημοσίου συμφέροντος. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι στη θέση των εκάστοτε προθύμων της συγκάλυψης, βρίσκονται άνθρωποι με ήθος και σθένος που θα κάνουν το καθήκον τους ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στο enikos.gr.

«Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι μια αναμέτρηση για το τι έγινε στο παρελθόν. Θα είναι μια σύγκρουση για το πως θα αλλάξουμε το δικό σας μέλλον. Και εμείς θα μιλάμε πάντα με αυτήν τη γλώσσα. Όσο και αν κάποιοι επιμένουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα δεξιά και αριστερά. Προφανώς και θα απαντήσουμε σκληρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης της παράταξής μας», απάντησε από την Εύβοια ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Λάσπη ή ενοχή

Ο καβγάς φουντώνει μέρα με τη μέρα με την κυβέρνηση να κατηγορεί τη ΝΔ ότι κρατά στάση ενοχής και την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλά για λάσπη στον ανεμιστήρα.

«Είναι φανερό ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Έτσι ο ίδιος και οι Υπουργοί του παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

 «Αυτή τη στιγμή είναι σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση και ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. Εγώ, δεν είμαι ντεντέκτιβ, ούτε αστυνομικός ούτε εισαγγελέας. Εγώ σχολιάζω πολιτικά μία υπόθεση. Και λέω ότι ο τρόπος με τον οποίο το διαχειρίζεται η ηγεσία της η Ν.Δ., μυρίζει ενοχή» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπους, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον  Alpha 989

 «Εκεί που μας λέγανε για μεγάλο σκάνδαλο επειδή βλέπουν τα ασόβαρα στοιχεία και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να συρθούμε μέχρι τις εκλογές στη λάσπη», δήλωσε, στον ΑΝΤ1, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Στη Βουλή υπό προστασία

Τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία για τη Novartis ζητούν επιτακτικά να καταθέσουν στην Προανακριτική και οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

«Υπάρχει περίπτωση να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν;  Μόνο υπό το καθεστώς προστασίας. Αποκλείεται. Δεν αίρεται το καθεστώς προστασίας», ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

 «Άμα παρουσιάσει στοιχεία ότι εγώ πήρα βαλίτσα 2 εκατομμύρια δέχομαι να αυτοπυρποληθώ. Θα αυτοπυρποληθώ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στον Real Fm.

«Κομμένη η πλάκα. Αρκετά με τις τιμές και υπολήψεις. Έλεος πια με αυτούς τους αλήτες. Γιατί είναι αλήτες», σχολίασε από την πλευρά του, στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.   

Η ΝΔ πάντως επιχείρησε ρελάνς με πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της αγοραπωλησίας βλημάτων από τη Σαουδική Αραβία ενώ οι ΑΝΕΛ κατέθεσαν πρόταση νόμου ώστε τα μέλη της Κυβέρνησης να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Novartis Helllas, Κωνσταντίνος Φρουζής, έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει και σε υπόμνημά που κατέθεσαν οι δικηγόροι του, τους οποίους συνόδευσε στα δικαστήρια, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων

Σε βάρος του έχει ασκηθεί η μοναδική μέχρι τώρα ποινική δίωξη για την υπόθεση, για το αδίκημα της δωροδοκίας, κατηγορία την οποία αρνείται ο κ. Φρουζής.