X

Τραγωδία στον Έβρο: νεκρά παιδιά μετά από ναυάγιο (βίντεο)

Μία μητέρα και τα δύο της παιδιά μεταξύ των νεκρών σε ναυάγιο στον Έβρο. Σοκάρουν τα στοιχεία τους, αλλά και το σκάφος με το οποίο επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Ant1news

Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός ναυαγίου πλοιαρίου που μετέφερε οκτώ άτομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω Έβρου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του τουρκικού οργανισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Η βάρκα είχε ξεκινήσει από την Ανδριανούπολη και ανετράπη νωρίς το πρωί της Τρίτης, ενώ το ναυάγιο έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ενημέρωσαν τις Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο.

Οι διασώστες ανέσυραν τρία πτώματα, δύο εκ των οποίων ήταν παιδιών. Ένα 11χρονο κι ένα 3χρονο παιδί, βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων, ενώ ο ενήλικας φέρεται να είναι η 37χρονη μητέρα τους, την ώρα που αναζητούνται ακόμα τέσσερα άτομα στα παγωμένα νερά του Έβρου.

 

Οι σοροί των τριών θυμάτων ξεβράστηκαν στις τουρκικές ακτές του φυσικού συνόρου που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία.

 

 

Όπως προκύπτει από τα τουρκικά δημοσιεύματα, η νεκρή είναι η 37χρονη δασκάλα Ayşe Abdurrezzak και οι δύο γιοι της, 11 και τριών ετών, ενώ, ο επίσης δάσκαλος, σύζυγός της και πατέρας των παιδιών είναι στους αγνοούμενους. Πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ζευγάρι ήταν ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που απολύθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν, στο πλαίσιο του πογκρόμ διώξεων στον δημόσιο τομέα και στον στρατό, με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος. Μάλιστα, ο πατέρας αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο αλλά εξακολουθούσε να βαρύνεται με κατηγορίες «τρομοκρατίας». Φαίνεται ότι η οικογένεια αποφάσισε να περάσει στην Ελλάδα για να γλιτώσει από τις διώξεις.

 

Η επιχείρηση εύρεσης συνεχίστηκε όλη τη νύχτα.