X

Παυλόπουλος: η συνθήκη της Λωζάνης ούτε αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται

«Εμείς, οι Έλληνες, με βάση την ιστορική μας κληρονομιά, σεβόμαστε τους φίλους μας αλλά δεν φοβόμαστε τους εχθρούς μας» διεμήνυσε στην Τουρκία ο ΠτΔ.

Ant1news

Μήνυμα προς την Τουρκία, ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας μαζί της, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την παρουσίαση της έκδοσης “Ελευθέριος Βενιζέλος, Ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης”, στο Πολεμικό Μουσείο αναφερόμενος στην «φίλη και γείτονα Τουρκία» τόνισε πως «προσβλέπουμε ειλικρινώς σε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας μαζί της και στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της. Όμως και εκείνη οφείλει πλήρη σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, επομένως και του Δικαίου της Θάλασσας καθώς και της Συνθήκης της Λωζάνης. Η οποία καθορίζει επακριβώς και δίχως ίχνος γκρίζων ζωνών τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνθήκη της Λωζάνης ούτε αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται».

Υπογράμμισε επίσης ότι «εμείς, οι Έλληνες, με βάση την ιστορική μας κληρονομιά, σεβόμαστε τους φίλους μας αλλά δεν φοβόμαστε τους εχθρούς μας. Γι' αυτό και η "φύτρα" των Ελλήνων ανθεί και καρπίζει ανά τους αιώνες, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή της έναντι του Ανθρώπου και της Ανθρωπότητας».