X

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο “πόλεμος” για τη Novartis

Δριμεία επίθεση Τζανακόπουλου σε Σαμαρά. Μήνυση κατά των προστατεύομενων μαρτύρων κατέθεσε ο Αβραμόπουλος.  “Κλείδωσε” η μέρα της μαραθώνιας μάχης στη Βουλή.

Ant1news

Την επόμενη Τετάρτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η συνεδρίαση για την υπόθεση της Novartis, αλλά οι τόνοι συνεχίζουν να παραμένουν ιδιαίτερα υψηλοί, με τα στελέχη της Κυβέρνησης να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς με τους συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξαπέλυσε σήμερα δριμεία επίθεση, στον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τις μηνύσεις που κατέθεσε ο τελευταίος, σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «πρωτοφανή ενέργεια και παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης», αναφερόμενος στις μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, τριών δικαστικών λειτουργών μεταξύ των οποίων και στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται στους εισαγγελικούς λειτουργούς, μέσα σε αυτή τη μήνυση, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προσπάθεια χειραγώγησης, τρομοκράτησης, ακόμα και εκβιασμού της ελληνικής Δικαιοσύνης». Πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς «κάνει σαφείς υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο υποτίθεται θα όφειλαν να γράψουν το κείμενό τους».

Υποστήριξε δε ότι η στάση του κ. Σαμαρά «μάλλον υποδεικνύει με πάρα πολύ μεγάλη ένταση το άγχος, τον πανικό, τον φόβο του».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ κι αναφερόμενους στους χειρισμούς της Κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis, δήλωσε πως «η όλη προσπάθεια που γίνεται από την κυβερνητική πλειοψηφία αποτελεί απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών προσώπων, και έχει στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις στους πολίτες» και συμπλήρωσε πως πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια κατά αθώων, σημειώνοντας πως κανείς δεν κατηγορείται χωρίς αποδείξεις.

 

Για «μεθόδευση» και «απόπειρα να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη και να "στήσει" ψευτοκατηγορίες για την υπόθεση Novartis» κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο». Ο κ. Βορίδης χαρακτηρίζει «άσφαιρη» την Προανακριτική υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση οπισθοχώρησε ατάκτως».

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση Σαμαρά

Εν τω μεταξύ, σήμερα  η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβίβασε στη Βουλή τη μήνυση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Η δικογραφία διαβιβάστηκε, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αμελητί, στη Βουλή, διά του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αξιολογηθεί η μήνυση του πρώην πρωθυπουργού και να κριθεί μέσω κοινοβουλευτικής διαδικασίας εάν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχουν διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία καταμηνύονται. 

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της μήνυσης του πρώην πρωθυπουργού που στρέφεται σε βάρος της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων Εισαγγελέων Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Τέλος, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα επιληφθεί και για το σκέλος της μήνυσης του κ. Σαμαρά που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης». 

Ο πρώην Πρωθυπουργός στην χθεσινή δήλωση του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους».

Μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων κατέθεσε ο Αβραμόπουλος

Μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis κατέθεσε ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για σκευωρία. Παράλληλα εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και εκτιμά πως σύντομα θα λάμψει η αλήθεια.

 

«Κλείδωσε» η μέρα της μάχης στη Βουλή για τη Novartis

Την ερχόμενη Τετάρτη, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που προγραμματίζεται να διαρκέσει 13 ώρες και στην οποία αναμένεται να τοποθετούν 53 πολιτικά πρόσωπα, η Βουλή θα αποφασίσει συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

 Η Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδρίασε την Πέμπτη για να προσδιορίσει και να ορίσει τη διαδικασία συζήτησης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στηθούν 10 κάλπες, μια για κάθε ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη σ την κυβερνητική πρόταση.

Οι προετοιμασίες πάντως για τη ψηφοφορία, έχουν ήδη ξεκινήσει και μάλιστα σήμερα η Βουλή προμηθεύτηκε 10 νέες ομοιόμορφες κάλπες, που θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη Τετάρτη.

ΝΔ για Novartis: κυβερνητικά παιχνίδια εντυπώσεων το στήσιμο δέκα καλπών

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την απόφαση για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την επόμενης Τετάρτη, για τη Novartis, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως «στην προσπάθεια της να δημιουργήσει εντυπώσεις και να διαστρέψει τη συζήτηση από την ουσία της υπόθεσης Novartis, η Κυβέρνηση αποφάσισε να στήσει δέκα διαφορετικές κάλπες για την παραπομπή των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία που ήρθε στη Βουλή».