X

Συλλήψεις για τα επεισόδια στο Ηράκλειο πριν από τον τελικό

Καλά εξ-οπλισμένοι ήταν οι νεαροί, μεταξύ των οποίων ένας αλλοδαπός. Προκάλεσαν και ζημιές σε καταστήμα.

Ant1news

(φωτο αρχείου)

Σε 7 συλλήψεις κατέληξαν οι προαγωγές υπόπτων από αστυνομικούς το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από τα επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου, πριν από τον μεγάλο τελικό για το Κύπελλο Μπάσκετ, το οποίο κατέκτησε η ΑΕΚ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν σε σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα. Οι οπαδοί της Ένωσης αντέδρασαν και υπήρξε συμπλοκή, στην διάρκεια της οποίας προκλήθηκαν και ζημιές σε τουλάχιστον ένα κατάστημα.

Αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παραταγμένες σε διάφορα σημεία της πόλης, για την αποτροπή έκτροπων, συνέλαβαν τελικώς  6 Έλληνες και 1 Μολδαβό. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και ένας 17χρονος.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν λοστοί, σφυριά κι ένα πτυσσόμενο γκλομπ, καθώς και σε έναν από αυτούς μικρή ποσότητα χασίς, σύμφωνα με πληροφορίες από κρητικά ΜΜΕ.

Οι συλληφθέντες αρνούνται την συμμετοχή τους στα επεισόδια κι υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι αφου ορίστηκε δικάσιμος στις 4 Ιουνίου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.