X

Κάθειρξη 14 ετών για αποδοχή εικονικών τιμολογίων

Βαριά «καμπάνα» για την διαχειρίστρια δύο εταιρειών.

Ant1news

Κάθειρξη 14 ετών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, στην ιδιοκτήτρια της ατομικής επιχείρησης και υπεύθυνη της ετερόρρυθμης εταιρίας φύλαξης, καθώς κρίθηκε ένοχη για αποδοχή εικονικών τιμολογίων.

H υπεύθυνη των δύο εταιριών κρίθηκε αθώα για τα εικονικά τιμολόγια του 2009, καθώς γι’ αυτά είχε υποβάλλει ειδικό σημείωμα στην Eφορία με το οποίο παραδεχόταν τη λήψη τους και είχε κάνει περαίωση βιβλίων. Κρίθηκε ένοχη όμως για τα επίμαχα τιμολόγια του 2010 και της επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών για κάθε μία από τις επιχειρήσεις.
Το δικαστήριο δέχτηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και της επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εικονικά τιμολόγια

Οι εταιρίες αυτές αναλάμβαναν μεγάλα έργα φύλαξης, αλλά και χρηματαποστολές σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, όπως αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τράπεζες, Eφορίες και είχε συνεργασία ακόμα και με τα Ολυμπιακά Aκίνητα και τον Iππόδρομο. Μάλιστα, έχει κάνει χρηματαποστολές και για την ΔΟΥ Καλαμάτας και το Νοσοκομείο, όπως γράφει το Tharronews.gr.

Τον Αύγουστο του 2011, όταν ο ΣΔΟΕ ζήτησε να ελέγξει τα γραφεία της εταιρίας, οι υπάλληλοι που ήταν μέσα δεν άνοιγαν, με αποτέλεσμα να κληθεί Αστυνομία και εισαγγελέας.

Όταν τελικά μπήκαν στα γραφεία και έκαναν έλεγχο, τους αστυνομικούς παραξένεψε μια σκισμένη σίτα σε παράθυρο, για να ανακαλύψουν στη συνέχεια φορολογικά βιβλία κρυμμένα στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, που ανήκαν σε εταιρία στην Αθήνα, για την οποία το ΣΔΟΕ κατέληξε ότι δεν λειτούργησε ποτέ κανονικά.

Η κατηγορία αφορούσε την αποδοχή των εικονικών τιμολογίων και όχι τις συναλλαγές, οι οποίες φάνηκε ότι είχαν πραγματοποιηθεί.