X

Με το κάψιμο του Καρνάβαλου κορυφώθηκαν οι Απόκριες (βίντεο)

Ρυθμό σε όλες τις πόλεις της χώρας έδωσαν τα καρναβάλια που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Δείτε τις καλύτερες στιγμές.

Ant1news

Ολοκληρώθηκε το Καρναβάλι του 2018 με εντυπωσιακά δρώμενα σε μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας και δεκάδες χιλιάδες κόσμου να «ξεδίνει» μασκαρεμένος και ξένοιαστος.

Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ξεχύθηκαν από το Σάββατο στους δρόμους των πόλεων, με τις παρελάσεις να «παίρνουν και να δίνουν». Στην Αττική ξεχώρισε η μεγάλη παρέλαση στην Νίκαια και του Ρέντη.

Μουσικά δρώμενα είχαν όλα τα καρναβάλια, με αυτό της Νάουσας να ξεχωρίζει, αφού οι τοπικές μπάντες είχαν συνοδεία σκωτσέζικης μπάντας.

Στα Ιωάννινα άναψαν και φέτος τις «τζαμάλες» με τα παιδιά στο προσκήνιο, αφού με τις δάδες στα χέρια τους «έδιωξαν το κακό».

 

Και στο Ναύπλιο τα παιδιά είχαν την τιμητική τους, καθώς χθες συμμετείχαν στο «αυστηρώς» παιδικό «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», στο οποίο συμπεριλαμβάνονται γιαουρτομαχίες και τσουβαλοδρομίες, αλλά και πολύς αφρός!

Το Καρναβάλι του Ρεθύμνου είναι από τα μεγαλύτερα της Κρήτης κι έτσι και φέτος συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, που ξεφάντωσε στους δρόμους της πόλης.

Το κλείσιμο ήταν εντυπωσιακό, με το απαραίτητο κάψιμο του Καρνάβαλου και φυσικά τα πυροτεχνήματα που ακολούθησαν.

Στην Ξάνθη το περίφημο Καρναβάλι προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά και από γειτονικές χώρες, αφού η φήμη του εξαπλώνεται πέραν των συνόρων.

Το Καρναβάλι ολοκληρώθηκε με το τον «Τζάρο», «Βασιλιά Καρνάβαλο» κατά κόσμον, να παραδίδεται στις φλόγες και τα πυροτεχνήματα να ακολουθούν.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, όμως, η «καρδιά» του ελληνικού καρναβαλιού χτυπά στην Πάτρα. Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές έκαναν παρέλαση σήμερα, μετά το χθεσινό «σοκολατοπόλεμο» και την ξακουστή ποδαράτη παρέλαση. Επισκέπτες από όλη τη χώρα «πλημμύρισαν» τους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας δίνοντας ρυθμό στο περίφημο Καρναβάλι. Καρναβαλιστές και μασκαρεμένοι και μη επισκέπτες όλοι μαζί παρακολούθησαν τέλος το κάψιμο του «Βασιλιά Καρνάβαλου» στο λιμάνι της πόλης.

 

Bίντεο: cretalive.gr, ioniantv.gr, xanthi2.gr