X

Λαγάνες γίγας για καλή Σαρακοστή! (βίντεο)

Ξεχώρισαν και φέτος οι μεγάλες λαγάνες που κόσμησαν τις εισόδους φούρνων στην ελληνική επαρχία. Δείτε τις φωτογραφίες τους.

Ant1news

Απαραίτητη για την ημέρα είναι η λαγάνα, την οποία έχουν από χθες ξεκινήσει να ζυμώνουν οι φούρνοι και τα αρτοποιεία της Ελλάδας.

Το παραδοσιακό επίπεδο ψωμί με την ελάχιστη ψίχα και το ξεχωριστό σουσαμένιο άρωμα, δε λείπει από κανένα τραπέζι. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Με τι άλλο θα συνοδεύονταν η ταραμοσαλάτα και ο μακεδονικός χαλβάς…;

Αν και η λαγάνα – με τις όποιες παραλλαγές της – είναι διαθέσιμη σε κάθε φούρνο της χώρας, κάποιοι είπαν να κάνουν τη διαφορά, ζυμώνοντας και ψήνοντας τεράστιες λαγάνες.

Έτσι έκανε κι ένας φούρνος στα Ιωάννινα, που ευχήθηκε «Καλή Σαρακοστή» με τον πιο «ζωντανό» τρόπο.

Έτερος φούρνος στον Άγιο Σεραφείμ στη Λαμία, που έφτιαξε μία λαγάνα 140 (!) κιλών, στην οποία όμως απεικονιζόταν η ίδια η «Σαρακοστή».

Φωτογραφίες, βίντεο: epirus-tv.gr, tvstar.gr sinidisi.gr, tempo24.gr

 

 

 

 

 

Στην Πάτρα η λαγάνα – γίγας είχε ύψος 4,5 μέτρων και βάρος 110 κιλών! Οι κατασκευαστές της μάλιστα, στήθηκαν για φωτογραφία δίπλα της καμαρώνοντας το δημιούργημά τους. 

 

Στο Αγρίνιο η τεράστια λαγάνα τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών, αφού είχε ύψος 2 μέτρα, βάρος 14 κιλά και πλάτος 70 εκατοστά.