X

Τα Κούλουμα στις γωνιές της Ελλάδας (φωτο+βίντεο)

Το σαρακοστιανό τραπέζι στρώθηκε και οι χαρταετοί σηκώθηκαν ψηλά, κάνοντας περήφανα τα παιδιά. Δείτε τις εικόνες από όλη τη χώρα.

Ant1news

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε σήμερα στα «ανοιχτά» σημεία κάθε περιοχής, όπου οι κατά τόπους Δήμοι είχαν στήσει το τραπέζι για τα Κούλουμα και το «καλωσόρισμα» της Σαρακοστής.

Του «τραπεζώματος» προηγήθηκαν τα απαραίτητα ψώνια στις τοπικές αγορές, με την ψαραγορά στου Ρέντη, τη Βαρβάκειο και το Καπάνι στη Θεσσαλονίκη, να έχουν την τιμητική τους.

Θαλασσινά και σαρακοστιανά εδέσματα «ξεπούλησαν», για να γεμίσουν στη συνέχεια τα τραπέζια.

Στην Αθήνα το «πάρτι» στήθηκε όπως διαχρονικά συμβαίνει στο λόφο του Φιλοπάππου, με τους χρωματιστούς αετούς να γεμίζουν τον ουρανό, παρά το ότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος.

Το τραπέζι ήταν μεγάλο, όπως και η προσέλευση του κόσμου.

 

 

 

 

 

Σαρακοστιανό τραπέζι, με μουσική στρώθηκε και στο Ίδρυμα Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

 

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με τον κόσμο να δίνει το παρόν στο λόφο του Σέιχ Σου.

 

 

 

 

 

Στο Ηράκλειο της Κρήτης το σαρακοστιανό τραπέζι στήθηκε στον Καραβολά, όπου συνοδεία παραδοσιακής κρητικής μουσικής, το πλούσιο τραπέζι τιμήθηκε…δεόντως.

 

 

 

 

Το τραπέζι στα Χανιά στρώθηκε στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, με τη φασολάδα να αποτελεί αρμοδιότητα των έμπειρων προσκόπων, τους χαρταετούς να πετούν ψηλά.

 

 

 

 

Στη Δήμου Άργους – Μυκηνών τα νηστίσιμα εδέσματα «παρατάχθηκαν» στη Νέα Κίου κα παρά την κακοκαιρία, ο κόσμος ανταποκρίθηκε, κεράστηκε, έφαγε και διασκέδασε.

 

 

 

 

Στην Ναύπακτο, παρά τη συννεφιά, ο αέρας βοήθησε και ο ουρανός της παραλίας «πλημμύρισε» με χαρταετούς.

Στην Πάτρα τα σαρακοστιανά, οι χοροί, οι παραδοσιακές μουσικές και τα τραγούδια αποτελέσαν το «μενού» των εκδηλώσεων του Δήμου, που παραγματοποιήθηκαν στην πλαζ της Αγυιάς, στο Νότιο Πάρκο.

 

 

 

 

 

Τα Κούλουμα στο Μεσολόγγι γιορτάστηκαν για πρώτη φορά στο Αιτωλικό, με πλήθος κόσμου να πετάει χαρταετούς και να απολαμβάνει τα κεράσματα που προσέφεραν οι τοπικές οργανώσεις. 

 

 

 

 

Φωτογραφίες, βίντεο: thestival.gr, nafpaktianews.gr, flashnews.gr, cretalive.gr, argolikeseidhseis.gr, tempo24.gr, onairnews.gr