X

Citigroup: εφικτή η ελάφρυνση του χρέους, αλλά θα είναι περιορισμένη και υπό προϋποθέσεις

Τι αναφέρει για την Ελλάδα το νέο note της Citigroup, που τονίζει ότι το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών είναι καλό, παρά την αναβολή της εκταμίευσης της υποδόσης.

Ant1news

Στην αναβολή της εκταμίευσης της δόσης των 5,7 δις από το Eurogroup, μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, αναφέρεται σε note που εξέδωσε για την Ελλάδα η Citigroup, αναφέροντα ότι αυτή οφείλεται στην καθυστέρηση δυο εκ των 110 προαπαιτούμενων και πιο συγκεκριμένα στην πρόοδο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε ότι η εκταμίευση θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου λόγω των περιορισμών που έχει η γερμανική κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία πρέπει να εγκρίνει την υποδόση.

Ωστόσο, ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής της Eurogroup Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι η εστίαση θα στραφεί τώρα στις δράσεις μετά το πρόγραμμα διάσωση και ότι έχει ήδη αρχίσει η τεχνική εργασία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Σε κάθε περίπτωση η Citi σχολιάζει ότι το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών παραμένει πολύ καλό, παρά την μη εκταμίευση της δόσης και επισημαίνει πως σε ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, κάποια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί πριν από τον Αύγουστο, αν και θα είναι περιορισμένη και θα έλθει με προϋποθέσεις.